Walaker Hotell – som en deilig eventyrdrøm!


Et besøk på Norges eldste hotell er som en reise tilbake i tid – og rett inn i et norsk eventyr. Sjekk ut Walaker hotell. 

Walaker hotell

Noen steder er det nærmest som om tiden har stått stille i hundre år, og du ønsker bare at tiden skal stoppe opp for deg her også. På eventyrlige Walaker Hotell kunne jeg virkelig bare flyttet inn – og blitt. Her ønskes du velkommen av en fargerik rosehage og frukttrær, mens du omkranses av majestetiske fjell på alle kanter. Stranden ligger et badminton-slag nedenfor hagen, der Sognefjordens turkise vann simpelthen skriker etter å bli duppet i. Hotellet har gått i arv fra generasjon til generasjon, faktisk helt tilbake til 1690. Her kjenner du hotellets 370 års historie i veggene.

Du finner denne perlen av et hotell i bygda Solvorn i Luster kommune. Denne kommunen ligger forøvrig der Sognefjorden møter de tre nasjonalparkene – Jostedalsbreen, Breheimen og Jotunheimen. Her har du dermed utallige turmuligheter. Du kan eventuelt bare gjøre slik som oss: Slå deg ned i skyggen av trærne, og nyt stillheten med en god bok.


Walaker Hotell er Norges eldste familiedrevne hotell. Se mer på Walaker sin nettside! 

Hotellet oppgir:  Det er 4 rom i 2. etg. med fjordutsikt, medan 3 rom har utsikt oppover i dalen. Rom 20 og 23 er dei største og beste romma vårast med den mest fantastiske utsikten til rosehagen og fjorden. Alle romma er historiske.

Hagen er et perfekt sted for å nyte lunsjen. Hver kveld kl 19:30 serveres en 4 retters fastsatt meny.

Deilig nostalgisk og lys stil på toalettet. Elsker det!

Kort vei til vass og/eller plask. På andre siden av hotellets hvite stakittgjerde finner du Solvorns populære badestrand.

Walaker Hotell er en del av De Historiske, som er en samling av Norges mest sjarmerende boutique-hoteller og spisesteder. De har i tillegg fokus på lokalkjent vertskap og lokale mattradisjoner – akkurat slik vi liker det! Mer om de historiske her! 

Du finner også kunstgalleriet Galleri Walaker i den bevaringsverdige fjøsbygningen fra 1883 rett bak hotellet. Her arrangeres det utstillinger av lokale og nasjonale kunstere.Vel verdt å få med seg.

I fjor sommer var jeg på bilferie i Norge med kjæresten, og nå publiserer jeg en rekke artikler med mine beste reisetips fra turen. Fikk du med deg den historiske låven i Hallingdal eller huset med fjordutsikt i Hardanger? Jeg er ingen erfaren camper, men er ganske sikker på at jeg opplevde ekte campinglykke i spektakulære Eidfjord.

I tillegg har jeg latt meg imponere av fossene på turen og har listet opp noen av mine favoritter. (Se gjerne innlegget mitt med fosser på Island – de imponerer også!)

Les mer her for flere tips til bilferie i Norge!

Drømmer du om å reise til California? Her har jeg listet noen av mine favoritthoteller langs Highway 1! 

Følg gjerne Positivista på Instagram og Facebook for flere reisetips.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *