Vila Vita Parc – et hotell du vil elske på Algarvekysten


Her finner du ti restauranter, seks barer, infinity basseng og privat strand. Ja, takk!

Algarvekysten er et av Europas mest populære reisemål, og jeg forstår hvorfor! Her finner du mektige klipper, kritthvite strender, sjarmerende fiskelandsbyer, digg lokal mat og imponerende hoteller.

Vila Vita Parc Resort & Spa er et av de flotteste hotellene jeg tittet innom på Algarvekysten. Dette hotellet ligger i Lagoa som er en kort kjøretur unna den populære fiskebyen Carvoeiro. Det «køstær» å bo her på sommeren (rundt 4000 kr natten), men har du mulighet til å reise utenfor sesongen kan du få rom ned til 2000 kr.

Selv bodde jeg på nabohotellet Vilalara Thalassa Resort & Spa som er et noe rimeligere femstjerners hotell (anbefales også).  Ettersom det kun er én restaurant på Vilalara, ruslet vi over til Vila Vita for en drink og en bedre middag.

På Vila Vita kan du velge mellom ti restauranter. Her har de alt fra casual strandkafé til fjonge restauranter med to Michelin stjerner.

Andreas og jeg spise på Adega Restaurant. Et karismatisk Portugisisk spisested med lokale retter og livemusikk (på den riktige sjarmerende måten 😉 ) Prisen for middag for to personer samt en flaske vin kom på rundt 800 kr.

Vila Vita kan lokke med en vinkjeller som skal inneholde over 11,000 flasker med edle dråper.

Da jeg gikk gjennom hagen til Vila Vita Parc fikk jeg et øyeblikk den samme følelsen jeg får når jeg besøker Las Vegas. Det er stort, fjongt, nøye lyssatt og kan føles litt vel konstruert. Samtidig er det dårlig gjort å sammenligne dette stedet med Vegas. På dette hotellet har de fokus på kos og kvalitetsmat, og det er heller ingen blinkende lys eller casino. Glem at jeg nevnte Las Vegas, så kan du heller lese  mine Las Vegas-tips hvis du er interessert her!

Interiøret på rommene på Vila Vita er inspirert av havet – og hvis du vil slå på den berømte stortromma kan du bo på suite med egen terrasse, basseng og havutsikt. Hei, tjukk lommebok!

Da jeg besøkte hotellet var det overskyet og ganske langt fra bikinivær 🙁

Jeg tar gjerne turen tilbake hit. Hvem vil vel ikke være omringet av klipper, tropiske hager, restauranter og vakker strand?

Jeg overnattet også på klippene i Carvoeiro <3  Jeg forelsket meg helt i Tivoli Carvoeiro Hotel på Algarvekysten. Les mer om det her! 

Vil du ha flere reisetips til Portugal, bør du titte innom Highlights på Positivista sin Instagram. 

Klar for ei litta tur til Karibien? Da bør du sjekke ut strandhuset jeg fant på Airbnb! 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *