10 grunner til å ta en stopover på Island


ANNONSE: Varme kilder, fluffy hester, mektig natur, utsøkt mat og livlige folk – det er mange grunner til å reise til Island. Her er 10 av dem!


NB: Jeg fikk sponset tur til Island av IcelandAir, Home Away og Inspired By Iceland. Inngangsbillettene til Blue Lagoon og SuperJeep-turen ble også dekket. Dette er uansett min ærlige vurdering av Island som destinasjon. 

1. De varme kildene!

Mange kommer til Island for en dupp i Den blå lagune, og det er absolutt verdt turen, men det finnes også mange andre varme kilder du bør få med deg. Hrunalaug Hot Spring var for meg en helt magisk opplevelse. Her har jeg listet opp tre varme kilder du vil elske (og én du kanskje bør styre unna?) Skal du besøke Den blå lagune må du huske å bestille billetter på forhånd. Det kan du gjøre her! 


2. De fluffy islandshestene.

Ikke bare er de myke og fluffy, men i tillegg elsker de kos!  En ridetur i «Game of Thrones»-landskap er kanskje den beste måten å utforske islandsk natur. Det finnes utallige steder å ri på øya, men hvis du er på en kort stopover i Reykjavik, kan du for eksempel sjekke ut dette ridestedet, kun 15 minutter fra byen. De fleste steder tilbyr turer for både erfarne og uerfarne ryttere.

I videoen over kan du bli inspirert til å ta hesteryggen fatt av Horses of Iceland!

3. Hovedstaden Reykjavik
Jeg ble positivt overrasket av hovedstaden Reykjavik! Ved første øyekast kan byen oppleves som noe grå, men når du vandrer rundt i gatene blir du møtt av fargerike mennesker og kreativ kunst. Ta deg en trasketur opp hovedgata Skólavörðustígur. Her er det butikker, barer og restauranter. I enden av gata finner du Hallgrímskirkja, som er den største kirken på Island som imponerer med sine 74, 5 meter. En annen kul opplevelse er å en tur innom konsert- og operahuset Harpa – en designperle som huser Islands symfoniorkester og den islandske operaen.

Nyttig tips: Hvis du kjøper bypass får du fri inngang til byens museum, gallerier, basseng og transport, samt hyggelige rabatter på konserter og andre kulturtilbud. Les mer om kortet her! (Jeg fikk mitt kort sponset at Inspired by Iceland).

4. Roadtrip – The Golden Circle
Golden Circle er den mest kjente kjøreruta på Island. Det er veldig mange turister kjører denne, men det er absolutt er verdt turen! Mitt tips er å reise grytidlig om morgenen, slik at du kommer før turistbussene. De vanlige stoppene på ruta er: Pingvellir, Gullfoss og Geysir. Jeg kommer til å lage en egen guide til Golden Circle – med tips til hvordan du kan gjøre turen unik – uten å gå i flokk med andre turister.


5. De vakre fossefallene og naturen 
Det er helt utrolig hvor mange – og hvor majestetiske – disse fossefallene er. Når du tar en stopover på Island, bør du i alle fall få med deg et par foss-opplevelser. Blant annet er Gullfoss, Selfoss og Svartifoss verdt å få med seg.

Her er jeg – midt inne i Gullfoss. Fossen dannes av elva Hvítá og har en høyde på 32 meter, fordelt på to fall. Nedenfor fossen er juvet over 70 meter dypt. Du vil med andre ord holde deg på riktig side av sperringene her.

6. Unike overnattingssteder (Jeg fikk mitt opphold sponset av HomeAway)
Det finnes mange spennende overnattingsmuligheter på Island. Selv hadde jeg base i en kul HomeAway-leilighet i Reykjavik. Det å overnatte i private hjem sørger for at du får den lokale og ekte følelsen av et sted  – noe i alle fall jeg setter pris på når jeg reiser. HomeAway har et spennende utvalg av hytter, leiligheter og feriehus verden rund. Sjekk ut hjemmesiden deres her og finn overnatting til din neste tur! 

7. Kulinariske samaksopplevelser

Forbered deg på en real smaksopplevelse. Island kan for eksempel by på lokale delikatesser som plokkfiskur, himmelske småretter på restauranten ROK og kanskje verdens beste tomatsuppe på den økologiske tomatfarmen Fridheimar.

8. De trivlige menneskene
Islendingene opplever jeg som livlige, vennlige og kreative. Vil trekke fram fotografen Gunnar Freyr som nå har startet The Space i Reykjavik – som er et sted hvor kreative folk kan sitte og jobbe med likesinnede. Anbefaler å sjekke ut hans fantastiske Instagram med bilder fra Island: @icelandic_explorer

Vi ble møtt med fantastisk service og imøtekommende folk på gården Efstidalur hvor de serverer økologisk is – omtrent rett fra kua.

9. Super jeeping:

Islands høyland er robust og det er ikke alle steder som er like enkle og komme til hvis du ikke har riktig bil. En super jeep-tur tar deg med på en unik reise og kan hjelpe deg med å finne de skjulte naturskattene som ikke er så enkle å finne ellers! Vi fikk sponset en tur med Spuerjeep og fikk en entusiastisk guide som tok oss med på en minnerik roadtrip rundt i det trolske området Reykjanes Peninsula – et vilt landskap med vulkanske kratre, mineralsjøer, varme kilder og røffe fjell, samt idylliske fiskervær som Gardur og Sandgerdi.

10. #MYSTOPOVER 

Det som er kult med en stopover på Island er at du kan mellomlande gratis når du flyr med Iceland Air! Skal du for eksempel til San Francisco, kan du legge inn noen dager overnatting på Island – uten ekstra kostnad i billetten. Sjekk ut mulighetene du har på IcelandAir.no her!

Lurer du på hvor du bør bade på Island? Her er tre varme kilder du vil elske! 

Klar for  roadtrip, sommer og sooool? Her er mine beste tips til Los Angeles og her er mine beste tips til roadtrip i California! 

Hvis du ikke ønsker å reise så lang, bør du sjekke ut Aarhus i Danmark! En fantastisk trivelig by som har alt! 


2 responses to “10 grunner til å ta en stopover på Island”

  1. Flott reisebrev fra Island, og du tar utrolig flotte bilder forresten. Digger fargesettingen, passer Island perfekt 🙂 Om du skal tilbake igjen kan jeg anbefale Hotel Borg, flott hotell med eget spa 🙂

    • Så hyggelig!! Det setter jeg stor pris på <3 Og tusen takk for tips! Hotel Borg ser midt i blinken ut, så det er nå på lista mi. Ha en strålende helg! Merete / Positivista

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *