ASPEN: SPINNVILLE X GAMES!


aspen_intro
X GAMES-FEST: Det er nesten umulig å gjøre en introduksjon foran et TV-kamera i Aspen uten at tilskuere går bananas i bakgrunnen.

Skjermbilde 2014-02-17 kl. 17.12.38
FULL FEST: Dette var første dag av X Games og disse folka hadde startet festen på bussen fra Denver allerede kl 07 om morgenen. Topp for meg som lagde en videoreportasje om nettopp den store folkefesten under X Games. Innslaget ser du her på VGTV!

dumogdummere
FUNFACT, SOM KANSKJE IKKE ER SÅ GØY: Mange ble kjent med Aspen gjennom komedien «Dum og Dummere» fra 1994, men faktum er at filmen ble spilt inn Breckenridge, som er en annen by i Colorado. Aller først følte jeg meg noe bedratt av denne informasjonen, men Aspen har aldri skuffet siden. I slutten av januar var jeg der for andre gang for å dekke X Games for VG. Til vanlig bor det kun 7000 innbyggere i Aspen, men under X Games strømmer det til tusenvis av feststemte tilskuere fra hele verden for å se idrettsheltene sine gjøre kunster i bakken på ski, snowboard og snøskuter.
boblebad
LANGE ARBEIDSDAGER, MEN: Jeg synes at jeg stadig blir bedre på å kombinere jobb og nytelse. Når jeg jobber, går det unna i svingæne, så noen kvalitetspauser gjør at man yter bedre når det gjelder. I Aspen betydde dette i praksis: boblebad. Lite slår det å la kroppen bli massert av varme boblær mens nesetuppen er kald og man puster ut frostrøyk. (Jo, et glass vin og selskap hadde toppet dette, men jobb ventet kort tid etter).

HotelLenado2 hotel lenado
HOTELLKOS: Jeg bodde på Hotel Lenado som ligger midt i Aspen sentrum. Hotellet er i typisk Aspen-stil med mørkt treverk, peis og varm innredning. Det er velig kostbart å bo i Aspen, men dette hotellet er langt fra det dyreste. I den lille koselige restauranten lager kokken deilig frokost til deg, og den er inkludert i prisen.  Superhyggelig personale er det der også. Gratisbusser til alle skiannlegg går hvert tiende minutt like utenfor døren. Jeg kan anbefale dette hotellet hvis du skal til Aspen! Foto: Hotel Lenado

jentene
SOOOOL: Vi var ekstremt heldige med været under X Games. Sol og 10 plussgrader er helt perfekt når man må stå rolig og følge konkurransene fra presseområdet. Alle konkurransene foregår i Buttermilk, som ligger ca 15 min med buss fra Aspen sentrum. Her er jeg sammen med flinke og morsomme Kristine Skeide fra NRK.

work space
X GAMES-KONTOR: Samtaletema på pressesenteret gikk for det meste i (1) plassmangel og (2) dårlige internettforbindelser. Heldigvis sørget gratisbuffeten for generelt godt humør med sine varme middagsretter, kaker og kaffe. I bildet ser du forresten TV2 intervjue Lindsay Jacobellis fra USA som vant boardercross-finalen. Mitt VGTV-intervju med Lindsay ser du her! 

bronse
BRONSE-VINNER: Helene Olafsen imponerte med en tredjeplass i boardercross i snowboard. – Jeg skal ha medaljen rundt halsen på byen, sa hun etter prisutdelingen. Videoen ser du her!

vg front
VG-OPPSLAG: Slik så VG Nett-forsiden ut etter Big Air-finalen i snowboard. Her har jeg levert bilder, tekst og video etter at Ståle Sandbech trikset seg til bronsemedalje. Finalen toppet ikke fjorårets hvor Torstein Horgmo vant foran Mark McMorris og Sandbech, men gøy var det uansett. Se videoen jeg lagde her!

Norendahl
SPORTSLIG HØYDEPUNKT: Silje Norendahl toppet hele moroa med gullmedalje i slopestyle i snowboard. Hurra for Silje! Se vinnerintervjuet her (med en solid dose “hva føler du nå”).

Foto: Merete Gamst


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *