De beste reisefilmene på Netflix!


Kos deg i sofaen – og drøm deg ut på tur med disse reisefilmene!

de beste reisefilmene

I disse vinterdager er det ekstra deilig å booste reiselysten med filmer om eventyrlystne globetrottere og verdens mest romantiske byer. Vi har derfor samlet noen av våre reiserelaterte filmfavoritter, som er tilgjengelig på streamingtjenesten Netflix. OBS: Dette er ikke et sponset innlegg – det er simpelthen på Netflix vi ser mest på film.

 

Catch me if you can (Regi: Steven Spielberg, 2002)

De beste reisefilmene, positivista, reiseblogg, merete gamst 2

Leonardo diCaprio reiser rundt og bedriver skurkestreker i denne dramakomedien, regissert av selveste Steven Spielberg. Leo boltrer seg som  glad-kjeltringen Frank Abagnale (basert på en sann historie), og lurer blant annet til seg store summer mens han muntert leker katt-og-mus med en ivrig FBI-agent, spilt av Tom Hanks. Med Christopher Walken som Leos pappa er laget toppa, og det er bare å kaste seg med på tur – selv om det kanskje ikke er akkurat slik du ønsker å tilbringe din neste ferietur. Moro er det ihvertfall!

 

Spies like us (Regi: John Landis, 1985)

Skjermbilde 2016-01-24 kl. 18.49.14

Denne humorklassikeren er en ordentlig godbit fra Chevy Chase’ gyldne periode på 1980-tallet. Dette er både Chase og Dan Aykroyd på sitt beste der de reiser ut på vill spion-hompetitten for å redde verden. Bonus: Flere scener er filmet i Norge.

Skjermbilde 2016-01-24 kl. 19.14.18

Spies like us, de beste reisefilmene, positivista, vanessa angel, merete gamst

 

Midnight in Paris (Regi: Woody Allen, 2011)

maxims-midnight-in-paris-film-locations-paris, posititivista, reisefilm, merete gamst, film, reise, 2

Woody Allens leverer her en deilig hyllest til Paris. En ung, drømmende og nostalgisk forfatter (Owen Wilson) stiger uvitende inn i 1920-tallet, og finner seg plutselig i festlig lag med storheter som Ernest Hemingway, Salvador Dali, Cole Porter og andre av datidens største kunstnere. Den perfekte reiseromantiske date-filmen – som tåler å ses igjen og igjen…

maxims-midnight-in-paris-film-locations-paris, posititivista, reisefilm, merete gamst, film, reise 3

Midnight in Paris, Positivista, de beste reisefilmene, netflix, reiseblogg, film

 

Lost in translation (Regi: Sofia Coppola, 2003)

Lost in translation, tokyo, positivista, de beste reisefilmene

Tokyo er en av våre favorittbyer. Byen er også noe helt annet enn noe annet vi har opplevd, og vi kjente oss ofte godt igjen i følelsen av den totale bortkomne forvirring, slik som Bill Murray og Scarlett Johansson i denne filmperlen, regissert av Sofia Coppola.

lost-in-translation, scarlett johansson, merete gamst, positivista, reisefilm, de beste reisefilmene, reiseblogg, film, tokyo

bill murray, scarlett johansson, merete gamst, positivista, reiseblogg, de beste reisefilmene, reiseblogg, tokyo

Murray og Johansson er helt fantastiske i denne filmen – og om du vil oppleve stedet der scenen over er filmet, så er dette altså restauranten på toppen av hotellet Park Hyatt. Definitivt verdt et besøk!

DSC03013

Som sagt, også for meg var Tokyo-forvirringen ofte total….

DSC03001

…og det var kanskje ikke så rart? Reisepartner Andreas Ihlebæk hadde ikke så veldig mye å bidra med her, han heller…

 

La dolce vita (Regi: Federico Fellini, 1960)

La_Dolce_Vita, positivista, merete gamst, reiseblogg, reisefilm, film, reise

Drøm deg til romantiske Roma i 1960, elegante italienere og en Anita Ekberg som tar plaskende frodighet til nye høyder! Denne klassikeren fra regissør Federico Fellini er en åpenbar “must-see” for enhver som elsker film, Roma… og ikke minst: Plasking i fontener.

ste_la_dolce_vita, reisefilm, positivista, merete gamst_0

La-Dolce-Vita, filmer, reise, reisefilm, positivista, Merete Gamst, film,

Vil du også plaske her?

IMG_0334

…da kan vi anbefale Hotel Delle Nazioni, som ligger kun ett minutts gange fra Trevi-fontenen. Meget hyggelige rom – og altså: Ypperlig lokasjon!

 

Motorsykkeldagbøkene (Regi: Walter Salles, 2004)

Skjermbilde 2016-01-24 kl. 17.44.14

Her blir vi med Ernesto Guevara på ekspedisjon gjennom det vakre Sør-Amerika i 1952. De sterke møtene med menneskene langs veien bidro til hans revolusjonære utvikling – og til at vi i dag husker han bedre som Che.

Journey-The-Motorcycle-Diaries

 

Amerika for mine føtter (Regi: John Landis, 1988)

Coming-To-America-DI, Positivista, Merete Gamst, de beste reisefilmene, reise

Her viser Eddie Murphy seg som den moroklumpen han var på 1980-tallet. Murphy spiller Akeem Joffer, prins av det fiktive afrikanske landet Zamandu, som drar på ekspedisjon til New York for å finne seg en kone. Gi den en ny spinn om det er lenge siden du har sett den!

coming to america, film, reisefilm, positivista, merete gamst

 

Undercover i Brügge (Regi: Martin McDonagh, 2008)

In Bruges, Positivista

Dette er en artig liten humre-film, der Colin Farrell og Brendan Gleeson spiller to irske “selvstendig næringsdrivende” som må gjemme seg i Belgia etter et pistol-preget oppdrag. De to synes Brügge er verdens kjedeligste by, men selv fikk jeg litt lyst til å dra dit…

In Bruges med bl.a. Colin Farrell, Positivista, Merete gamst, reisefilm, belgia, reiseblogg 2

…det er jo åpenbart en by med rom for hygge som dette – og da kan det ikke være så gæli…

Merete Gamst, Farris Bad, reiseblogg, Larvik, badstu, Positivista, spa

Jeg håper du får noen gode filmstunder ut av listen – og kanskje til og med blir reise-inspirert? Roma, Paris og Tokyo er fantastiske… men hvis du heller foretrekker en tur til noe litt nærmere akkurat nå, bli gjerne med meg til det fantastisk deilige spahotellet Farris Bad i Larvik her!

Følge oss gjerne på Facebook her!

 

 

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *