Derfor bør du reise til Svalbard!


Her har jeg samlet flere gode grunner til å ta turen til fantastiske Svalbard!

Svalbard reisetips

Scooter-tur: Det gir en helt spesiell frihetsfølelse å rælle rundt på scooter blant snødekte fjell så langt øyet kan se. Samtidig kjenner man på en enorm respekt ovenfor naturen – og isbjørnen som kan luske bak enhver sving

 

IMG_2980-1.jpg

Fantastisk turguide! Denne Fredrikstad-kællen er en opplevelse i seg selv! Petter Bjørge fra Storm Event sørget for å beskytte oss mot isbjørner og ga oss hyppig magetrim – i form av latterkramper. Petter viste oss noe av det beste Svalbard har å by på (og kanskje noen har sett han i TV-episodene våre på Matkanalen?)

reis ti svalbard

NB: Det er ikke lov til å dra på tur utenfor Longyearbyen uten at noen er utstyrt med rifle.

Innflyvningen! Opplevelsen starter egentlig på flyet, så sørg for å ha vindusplass. Du vil ikke gå glipp av utsikt som dette!

IMG_2984-0.jpg

Naturen! Vi kjørte ut av et kraftig snøvær, og på toppen av Longyearbreen åpnet dette landskapet seg. Ord blir knappe, så jeg tok en…

IMG_2882-0.jpg

…spagat 😉

svalbard matkanalen positivista

Barentsburg! Vi ræggæ på scooter til Barentsburg hvor det ventet ekte russisk lunsj, språkforvirringer og russisk vodka. Se hvordan det gikk – på Matkanalen, altså 😉

IMG_3438.JPG

Hundeslede-kjøring! Det var en magisk følelse å slippe opp bremsen på sleden og «fly» bortover de snødekte viddene.

Svalbard hundekjøring

Jeg forelsket meg i minst fem av disse sjarmtrollene i hundegården til Basecamp.

IMG_3447.JPG

Jeg fikk opplæring av denne tøffe dama med vikingnavnet -> Adelheid Mæland. Alle som kommer for å kjøre hundeslede, må hente hundene og spenne opp sleden selv. Det synes jeg er helt topp, ettersom det er slik man lærer – og i tillegg blir man kjent med de fantastiske huskiene.

svalbard reise

Se flere bilder fra hundeslede-kjøringen her! 

mary-ann dahle polarriggen svalbard

Menneskene! Jeg kan ikke huske sist jeg møtte så mange livsglade mennesker – fulle av pågangsmot – på ett sted! Mary-Ann Dahle er en av personene du møter i TV-programmet «Langs Matkysten av Svalbard». Hun driver det velkjente overnattingsstedet Mary-Ann’s Polarrigg, og i restauranten har hun blant annet sandkuk på menyen  – dvs en reinsdyr-rett som er oppkalt etter gruvearbeideres grovis-uttrykk.

svalbard restaurant gruvelageret

Steve Torgersen har vært gal nok til å bygge restauranten Gruvelageret i ytterkanten av Longyearbyen – hvor det ikke engang er vann og avløp! En opplevelse du ikke bør gå glipp av på Svalbard!

IMG_7605

Maten! Ja, Svalbard vokser stadig fram som en større og større matdestinasjon! Kokkene er flinke til å benytte seg av de få lokale råvarene de har tilgjengelig. (Bildet over er fra Gruvelageret).

huset svalbard fine dining

Restauranten Huset har spesialisert seg på nordisk fine dining. Vi møter både kokken Simon Liestøl Idsø, og sommelier Cathrine Thoresen.

villmarksaften spitsbergen travel

Det arrangeres også forskjellige mat-turer på Svalbard. Villmarksaften på Camp Barentz med Spitsbergen Travel var en flott opplevelse.

svalbard lavotur

I tillegg skal jo aldri matpakke og bålkaffe på lavo-tur undervurderes 😉

huset wine vinkjeller

Vinen! Visste du at en av nord-Europas største vinkjellere er på Svalbard? Er du glad i vin, kan du altså få noen fine smaksopplevelser fra Husets vinkjeller. Ettersom Svalbard er taxfree-land, kan du i tillegg få smaksfulle dråper til en billigere penge enn vanlig.

merete gamst programleder
Min lokalavis, Sarpsborg Arbeiderblad, skrev sak om TV-serien – og vips – så fikk jeg smake min egen tabloid-medisin. Haha!

Saken ligger tilgjengelig på SA+ for dem som har abonnement her. 

IMG_7608

Jeg lager TV-serien «Langs Matkysten» sammen med Andreas. Vi har reist langs California-kysten, i Lofoten, Karibien og Florida. TV-serien vises på Matkanalen på mandager og fredager.

Jeg har skrevet mer om Svalbard her! 

Positivista-siden er proppfull av tips til Los Angeles og resten av California. Klikk her for reisetips!

Drømmer du om å bo i et strandhus på en øy i Karibia? Sjekk ut dette huset! 

, ,

2 responses to “Derfor bør du reise til Svalbard!”

 1. Alle burde dra til Svalbard 😀
  Det er vel forsåvidt ikke ulovlig å dra ut uten våpen, bare en skikkelig idiotisk ide.

  Anbefaler også veldig sterkt en jakttur om man har mulighet til å bli med på det.

  • ALLE burde dra til Svalbard ja 😉 Hadde vært spennende med jakttur. Vet du om noen som arrangerer dette?

   Merete 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *