Få med deg denne toppturen!


gåtur i lofoten reiseblogg

Jeg har lenge vært inspirert av alle de flotte Lofoten-bildene som florerer i sosiale medier, og endelig fikk jeg oppleve turmagien selv. Først trodde jeg alle fjelltoppene fortsatt var fulle av snø…

tur i lofoten utsikt til strand

…men det var før jeg møtte lokalkjente Kristel som tok oss med på en FANTASTISK tur på Mannen på Vestvågøy med utsikt til den flotte Hauklandstranda. Her hadde mesteparten av snøen smeltet og det var fine turstier helt til toppen. Kristel har ruslet mye i fjellet i Lofoten, og sier denne turen er en av hennes store favoritter.

fjelltur i lofoten beste

Og jeg forstår hvorfor! Den spektakulære utsikten tok nesten pusten fra meg…

gåtur i lofoten 2

…og det samme gjorde de bratte stupene. Et feilsteg her, og du kan si «prekæst»!

gåtur i lofoten

Jeg tok like greit et svevende pust i bakken på vei mot toppen (mulig du ikke ser meg i dette bildet, men jeg ligger altså på kanten her).

fjellturer i lofoten

Gåturen krevde litt skummel klatring på snø og leire med bratte stup på hver side. Om sommeren er garantert gåturen langt enklere og noe de fleste (uten høydeskrekk) kan klare. Det å pushe seg selv litt ekstra er uansett en god idé, ettersom mestringsfølelsen ved å nå toppen er helt ubeskrivelig deilig.

fjelltur i lofoten utsikt til strand

 

Toppen nås – og for et sted!

vanskelig terreng i lofoten fjellet
Og like etter man har blitt høy på livet etter å ha overlevd hele veien til topps – må man ned igjen. Her gjelder det å klamre seg godt fast – og ikke reflektere over hva som kunne ha skjedd dersom man tråkket feil og beynte å skli… Ettersom jeg nå skriver dette, er det mye som tyder på at alt gikk bra 🙂

Mer info om turer i Lofoten kommer snart. Nå har jeg kun noen få timers søvn foran meg, før vi skal ut med fiskebåt.

(Og til dere som har forsøkt å få tak i meg, så har mobilen min kollapset 🙁 ).

Klikk her for flere innlegg fra Norge! 

USA-tips finner du her!

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *