Min resort-favoritt i Thailand


Koh Yao Yai er et perfekt utgangspunkt for idyllisk øyhopping sørøst i Thailand, spesielt denne resorten…

Santhiya pool outside
Hvis du har mulighet til å dra litt utenfor turistsesongen, kan du finne gode dealer på drømmesteder som dette. Santhiya Resort and Spa er nå en av mine nye feriefavoritter!

Santhiya resort car
Foto: Santhiya.com

FRAMKOMSTMIDDEL: Villaene ligger en liten kjøretur unna hovedhuset og stranda, så slike søte trebiler står alltid klare til å frakte deg opp og ned de bratte bakkene.

Santhiya by night restaurant
MIDDAGSIDYLL: På kvelden tennes lykter, stearinlys og flotte lamper for å skape den rette hygge-stemningen. Buffeten var ypperlig, men flere a la carte-retter har stort forbedringspotensiale. Det finnes noen andre restauranter i nærheten hvor du spiser til under halve prisen – ikke like innbydene dekor, men vel så god mat.

DSC07708
SPA-AVDELING – MED DET LILLE EKSTRA:  Her fikk vi thai-massasje en av de første kveldene. Hvis du er jente – ikke bli overrasket om du får full puppemassasje og har fått flette i håret når du er ferdig… Foto: @ilebek_

DSC07702
GODT fornøyd etter knaing og vi avslutter seansen med en kopp grønn te. Min beste reisepartner Andreas = relativt salig.
NB: Forvent norske (les: stive) priser på behandlinger her.

Santhiya pool and jacuzzy
EGET SPA: Hvorfor bruke masse penger på massasje hvis du har ditt eget private spa? Forhåpneligvis kan en partner ta seg av knaingen.

Santhiya pool from bed
MORGENBAD: Hvis du tar litt ekstra sats kan du hoppe rett fra senga til bassenget.

DSC09145
NATTA: Du får servert uforglemmelige solnedganger fra Koh Yao Yai som ligger midt mellom Krabi og Phuket. De aller fleste rommene og villaene på Santhiya har utsikt mot havet. 

koh yao yai
ANKOMST-INFO: Den beste måten å komme hit på er å fly fra Bangkok til Phuket. Santhiya kan ordne med frakt ut til resorten. Vi ble hentet i egen bil på flyplassen i Phuket, og ble fraktet i speedbåt sammen med andre gjester til Koh Yao Yai. Båtturen til Santhiya Resort tar ca 40 minutter.

merete gamst dykker
SNORKEL-PARADIS: Det kryr av øyer like utenfor Koh Yao Yai og dersom du dykker ned rundt dem, får du følelsen av å stupe rett ned i et akvarium. Se opp for giftige slanger – selv var jeg to meter fra å svømme på en lang gærning. På bildet over hopper jeg i en turkis undervannsverden utenfor øya Phi Phi Ley (Et lite PS: GoPro-kamera har en ørliten blekningseffekt…)

Merete Gamst bokser
KICKSTART: Hver morgen kl 07.00 (nesten hver morgen) startet jeg dagen med thaiboksing. Knallgøy og beinhard treningsøkt med svettebonanzagaranti! Inkludert i prisen for alle (tøffe) gjester!

DSC07747
INSPIRASJON: Jeg bruker gjerne fridagene mine på å lese inspirerende bøker. Ed Catmull, mannen som startet animasjonsstudioet Pixar, sørget for at jeg fikk en god inspirasjonsboost med Creativity, Inc. Anbefales!

DSC07732
FAVORITT1 i varmen

DSC08002
FAVORITT 2 i varmen

koh yao yai

Og hvis du vil gjøre opplevelsen ekstra romantisk, kan du bestille dette bordet for noe som bør bli en uforglemmelig aften…

Vil du få mer reiseinspirasjon fra oss, så følg oss gjerne på Facebook her.

Se flere bilder av resorten på Santhiya.com

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *