Konglehytta: En annerledes opplevelse!


Har du alltid drømt om å overnatte i en kongle? Ikke det? Her er noen grunner til hvorfor du bør ta en natt i en konglehytte.

En konglehytte er vel egentlig bare et kallenavn på igluhut – små designhytter som kan minne om en kongle. Minihyttene er bygget av Iglucraft som lager  håndbygde saunaer og hytter fra naturlige materialer.

Iglucraft baserer seg på flere hundre år gammel nordisk byggeskikk og kombinerer det med moderne komfort og håndverk.  Se mer (og muligens få lyst på en slik hytte selv) på nettsiden deres her

Vi fant en slik hytte ved Mjøsa! Overnattingsstedet kalles enkelt og greit Konglehytta og byr på en smak av hobbitlivet. Her er det ikke så stor plass, men komfort, sjarme og en liten vinteroase av en uteplass.

På uteplassen føles det som du har hele området for deg selv – til tross for at Konglehytta ligger rett foran utleiehuset Villa Heidi.

Fyr opp bålpanna og tenn alle lyktene som står klare til gjestene for å skape lun stemning.

Her har du egentlig flott utsikt til Mjøsa … Forhåpentligvis er du litt heldigere enn oss med været.

Det er ikke så store plassen inne, men akkurat passe til en romantisk overnatting for to personer.

Joda, det gikk jo fint med bebis også, men denne opplevelsen nytes nok enda bedre uten baby i senga 😉

En nydelig bonus er at Konglehytta kommer med egen sauna!

Men er babycall i badstua en god ide? Tja. Rekkevidden fungerte fint, men jeg var litt bekymret for at varmen skulle ta knekken på apparatet, så jeg kom nok ikke helt i spa-modus.

Ååå, hobbitlivet <3 Nydelig å våkne til denne utsikten. Konglehytta er absolutt en hyggelig og annerledes opplevelse.

Konglehytta ligger ca 30 minutters kjøring fra Oslo Lufthavn Gardermoen og 1 times kjøring fra Oslo. Det skal være gode turmuligheter i området, men vi fikk ikke utforsket det denne gangen.

Hytta er fullt utstyrt med det meste og det er oppredde senger, håndklær og et enkelt kjøkken. Les mer om Konglehytta og se priser  her. 

Har du lyst til å bo i tretoppene? Vi har testet Trehyttene i Gjerstad – og elsket det! 

Vi har også utforsket Danmark i det siste og falt blant annet pladask for denne boutique-perlen av et hotell på øya Ærø.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Merete Gamst (@positivista)


Følg gjerne Positivista på Instagram og på Facebook

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *