Frafjord SUP: Unik opplevelse for kropp og sinn


I Frafjord kan du få den nydelige kombinasjonen spektakulær natur, SUP & spa. Bli med på oppdagelsesferd – og få ro i sjela – med turguide Gunnbjørg Umbach Bertelsen!

Her kan du bo 🙂 Vi overnattet i en av hyttene til Frafjord Spa som ligger helt nede i fjorden.

Men før jeg fortsetter, ønsker jeg å introdusere denne væsse dama: Gunnbjørg Umbach Bertelsen! Hun flyttet fra Fredrikstad til Stavanger i 2007, og har brukt mye tid på å utforske det beste Rogaland-regionen har å by på. Ved siden av å jobbe som aktivitetsveileder i Sandnes kommune og som yogalærer, jobber hun som turguide.

Gunnbjørg kan skreddersy opplevelsene slik at de passer for deg (og bebisen din!) og kan blant annet ta med grupper ut på SUP-brett, på turer til områdets beste utsiktspunkt (hvor du slipper å stå i kø med andre turister) og for å bølgesurfe på de lokale surfe-spotsa. Bildet over er fra Borestranda.

Sjekk gjerne ut Facebook-siden til Region Stavanger. De deler mange gode reisetips 🙂

I Frafjord i Dirdal, ca en times kjøretur fra Sola flyplass, har Gunnbjørg funnet sin naturperle. Her finner friskusen ro for kropp og sinn padlende i fjorden. Det er denne opplevelsen hun blant annet ønsker å dele – sammen sin makker i Frafjord SUP & Kayak.

Nå som jeg endelig har fått besøkt Gunnbjørg, forstår jeg virkelig hvorfor hun elsker dette stedet! For et eventyr å våkne her! Frokosten med varme rundstykker, kokt egg og avokado smaker ekstra godt når man har slik utsikt. (Og jada, litt kaos på gulvet hører med når man har bebis).

Jentene klare for dagen! Det virker som om Amelie blir litt ekstra blidfis når hun er omgitt av natur. Jeg prøver å ta henne med ut og på tur så ofte jeg kan.

Morgenmys i Frafjord <3 Det er ikke dårlig å ha en venninne og turguide som elsker bebisær! Jeg fikk meg et par ekstra timer søvn, takket være denne dama …

… men neida, det krever nok flere timer søvn før ho mor er á jour.

Vi fikk SUP-brettene levert på døra av gullmannen Gabriel som driver Frafjord SUP & Kayak. Se nettside med mer info her. 

Og så var det jo kunststykket å få bambino til å sove, slik at vi kunne teste brettene. Heldigvis har jeg en baby som er glad i søvn (enn så lenge), så jeg fikk i alle fall den deilige følelsen av å skli ut på fjorden til kun lyden av fossefall og noen regndråper …

… og så måtte jeg selvsagt teste om jeg fortsatt kan gå under kallenavnet Merete Gymst … Ydmykt hurra for at jeg fortsatt klarer dette!

Som om ikke SUP-opplevelsen i seg selv er er nok for å besøke Frafjord, har du mulighet til å ta det hele til enda et nytt nytelsesnivå.  I Frafjord finner du nemlig Frafjord Spa som byr på varme bad, badstue og massasje. Det hele toppet seg for min del da vi ble servert blåbær-smoothie i bassenget. (Jada, tidligere i livet skulle det kanskje helst ha vært bublær, men nå setter jeg faktisk vel så pris på sunt inntak;) )

Se video fra Frafjord her: 


Overnattingsstedet og spaet drives av denne herlige og energiske dama. Reidun har lagt tilrette for at du kan få maks kos og komfort ut av oppholdet.

Blant annet med massasje med utsikt til fjorden.

Og badstue, slik at du kan få varmen i deg igjen etter et dupp i fjorden.

Frafjord spa ligger rett ved Frafjordelva som er en kjent lakseelv. Du kan lese mer om Frafjord Spa og finne hyggelige juletilbud på deres Facebook-side.

Ikke langt unna finner du også den kjente turistattraksjonen Månafossen med et fritt fall på 92 meter(!). Vi gikk ikke til fossen denne gangen på grunn av mye regn, men vi fikk oss likevel en luftetur på en av høydene.

Det er også mulig å kokkelere i den trivelige grillstova. Hvis du har lyst til å gi en litt annerledes julegave i år, kan kanskje et gavekort til Frafjord Spa være noe? Link til tilbud finner du her! 

NB: Gunnbjørg fikset deal på hele oppholdet for oss, men jeg har ikke fått betalt for å skrive dette innlegget. 

Vi fikk også tatt turen innom Borestranda for å teste ferdighetene våre på surfebrettet. Surfschool.no leier ut brett og alt du trenger av utstyr for å surfe. Du kan følge Surfschool på Facebook og få oppdateringer på hvor du finner dem – de er nemlig alltid plassert der bølgene er best den dagen.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Forsøk på surf på Borestranda i dag💙😆 Takk til @gunnisumbach for en innholdsrik helg!!

Et innlegg delt av Merete Gamst (@positivista)

På bildet over er jeg fortsatt sterk i troen på at jeg kommer til å naile surfingen (etter å ha surfet masse da jeg bodde i Australia). Kom ikke så langt før jeg trynet da ….

Tusen takk for innholdsrik helg, Gunnis! Takket være deg har jeg innsett at det også er mulig å surfe med bebis (god løsning med å bytte på å passe baby der, altså!)

Ønsker du å utforske Rogaland, kan du sende en melding til Gunnbjørg på Instagram  – eller kontakte Frafjord SUP & Kayak på Facebook. 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Tar ett dårlig innpakka hint @ver0impossible ! Takk for skifteponchogaven, lover å bruke den💃🏼

Et innlegg delt av Gunnbjørg Umbach (@gunnisumbach)

Gunnbjørg arrangerer forresten yoga- og treningstur til Spania våren 2020. Hun skreddersyr reisen sammen med yogainstruktør Marit Meliza Lopez Andersen og PT Tina Madeleine Wingereid. Sjekk ut Facebook-siden og bli med på moroa her! 

Nettsidene til Frafjord Spa finner du her!

Ønsker du å få flere reisetips til Norge, kan du lese mer her. Hvis du vil drømme deg lenger bort, kan du f.eks ta en titt på dette boutique-hotellet i Piemonte? 

Jeg deler også stadig nye reisetips på Instagram: @Positivista og på Facebook! 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *