10 ting du bør du vite om Coachella


Her er en liste over ting som er nyttig (og ikke fullt så nyttig) å vite om festivalen.

merete gamst vgtv coachella

1. Ikke fylleprat med Kronprins Håkon
… ja, det gjorde jeg og Mette Marit likte det dårlig. Muligens var jeg den eneste på festivalen som kjente dem igjen, for de kosa seg åpenbart med å spankulere uforstyrret gjennom VIP-teltet. Her har folk fokus på Rihanna, Justin Bieber og alle supermodellene som vimser omkring.

NB: Dette er et republisert innlegg fra 2016. 

meanwhile-at-coachella-34

2. Du bør være komfortabel med å kle deg ut som om du skal ut i krig med cowboyer.

IMG_3880

…eller i det minste være omgitt av folk som tilsynelatende har rotet i klesskapet til høvdingen. 

Skjermbilde 2015-04-20 kl. 12.35.57

3. Kom tidlig på konsert hvis du vil ha plass – spesielt hvis Kygo spiller! 

Kygo eide Coachella! Selv om Drake spilte samtidig – var teltet så overfylt at folk rett og slett ikke kom inn.

riri instagram

4. Coachella er festivalen der du danser ved siden av verdens største stjerner.  La dem være i fred, men ta gjerne gladdansen ved siden av Rihanna. 

bilde-21

5. Vær forberedt på at taxi / Uber kan kreve timer i kø…

Selv måtte jeg stå over seks timer i kø for å komme meg tilbake til hotellet på natten. (Ja, seks timer!) Det skal være mulig å bestille busstransport (f.eks gjennom et av hotellene i nærheten som tilbyr pakkeløsninger) eller ha egen sjåfør. Da kan du øke helhetsopplevelsen og livskvaliteten med minst 7500 prosent.

 

the weeknd coachella

6. Det går faktisk an å få store musikkopplevelseher – på tross av at artistene og scena står omtrent tre kilometer unna deg. 

Allsang med noen titalls tusen gjør opp for distansen, og The Weeknd var absolutt festivalens største musikalske øyeblikk i 2015! Se Snapchat-video av The Weeknd her!!

coachella style3

7.  Folk har faktisk egne stylister

For mange handler festivalen mer om å bli sett enn om hvem som står på scena. Jeg har snakket med jenter som planlegger antrekk et halvt år i forveien, og som har egne stylister som hjelper dem med festival-plaggene. MEN – dette er festivalen hvor alle antrekk er innafor – så “go crazy” eller ta på olashorts og hvit singlet.

cool style coachella 2

Dette er ikke en politimann, men freske @Rastateush 

pool party
8. Stor sannsynlighet for mobil-trøbbel

Mobilen din fungerer som regel ikke – noe som ikke nødvendigvis er overraskende når 150.000 mennesker samtidig skal vise frem at de er på Coachella. Tekstmeldiger, telefonsamtaler og internett er det som oftest bare å glemme, så det er greit å ha en plan for møtesteder med venner. Og du får trøste deg med å vise frem dagens eskapader, fjærete hippie-kreasjoner og skrytebilder fra VIP-festen med Questlove som DJ etter å ha kommet hjem til hotellet – som illustrert over.

IMG_3988

9. Coachella er både Sahara og Himalaya!

På dagtid er det som regel så varmt at du kan steke en kilo bacon på panna di, bare i løpet av konsertens første to låter. Hodeplagg som beskyttelse mot sola er viktig, samt jevn tilførsel av vann (som samtlige – inkludert meg selv – så fort glemmer). Husk at du er i ørkenen – så ta med et skjerf du kan knyte i cowboy-banditt-stil for å beskytte lungene mot sandstormene (og ja, sandstormer er svært vanlig).

coachella art

10. Dette er ikke noen konfirmasjonsleir

Coachella har fått rykte på seg som et fristed for diverse kjemikalier, og du trenger ikke vandre lenge omkring før det inntrykket er blitt bekreftet. Jeg har sett folk dra kokain-striper åpenlyst på gresset i formiddagssola, og en ung jente som falt om etter overdose på konsert. Jeg legger meg ikke opp i hva andre gjør med kroppen sin, men det som plager meg, er at en del folk er for ivrige på å forsøke å prakke på deg hva enn de selv driver med. For meg er lykken en kald øl i sola med gode venner og bra musikk fra scenen, så soppen og molly får gå andre steder.

 coachella gm

Grei bonus-info: Det er stor forskjell på om du har VIP- eller GA-bånd (General Admission). Maten, toalettene og servicen er helt klart bedre på VIP-områdene, i tillegg til at du slipper evig lange køer osv. Samtidig er det mye mer avslappet på GA-områdene og det er her du finner de uhøytidelige hattene med ølbeholdere 😉

coachella milda

Norsk moro! Det er stadig flere folk i Norge som har oppdaget Coachella. Jeg møtte Milda – min venninne fra TV Norge-tiden – og hennes herlige trønder-venner. Her ser du Snapchat-video av Milda og jeg som tar hurradansen på gresset under St. Lucia-konserten.

Merete Gamst Coachella

Følg meg gjerne på Instagram og Snapchat: Positivista! 

For tips til Los Angeles og California – klikk her!

Vil du reise til Lofoten?Se bilder fra vakre Norge her! 

Foto: Merete Gamst 


2 responses to “10 ting du bør du vite om Coachella”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *