Big Sur: Ikke gå glipp av dette stedet!


deetjens big sur

MITT BESTE TIPS: Et sted du bør få med deg på roadtrip i California er det historiske overnattingsstedet og restauranten “Deetjen’s”. Her føles det som om du vandrer inn i en annen tid. Det lukter gammelt treverk og bål, det knirker i gulv og vegger, og ifølge betjeningen er visstnok spøkelsesbesøk mer vanlig enn telefondekning. Er du avhengig av TV og Internett for å kose deg, er ikke dette stedet for deg.

breakfast deetjens big sur

FROKOSTSAL: Setter du derimot pris på historie og ønsker en autentisk Big Sur-opplevelse, må du bare ta turen innom dette stedet.

helmut deetjens

Norske Helmut Deetjens flyttet hit på slutten av 1930-tallet, og begynte å leie ut rom til forbipasserende. I dag er dette ett av de mest populære overnattingsstedene i Big Sur, og stedet er listet på “National Register of Historic Places” i USA.

deetjens bordbønn

Man kan se norske gjenstander og detaljer i de forskjellige bygningene, som her ved inngangen til restauranten, hvor det henger en norsk bordbønn på døra. 

rosemaling deetjens big sur

Det henger rosemalt poselen på veggene.

deetjens big sur rooms 2

Hyttene er ofte fullbooket i lang tid i forkant, så hvis du ikke får muligheten til å overnatte, anbefaler jeg uansett å ta en tur innom restauraten. Her serverer de frokost og middag, og maten er himmelsk! Husk å bestille bord!

deetjens big sur rooms

SPØKELSER: Det rommet vi bodde på er visstnok kjent for å være spøkelsenes favoritthengested på nattestid.  Vi fikk beskjed om at det kun er snille spøkelser som kommer på besøk, og at de liker å “spoone” med gjestene. Selv våknet jeg med en følelse av at noen sto i rommet, uten at jeg kunne se noen, men sengekos fikk jeg ikke 🙁

eetjens cabins big sur

Prisene på hyttene varierer fra 100 – 270 dollar, altså ca 800 kr til 2200 kr natten.

big sur view deetjens

Bare en kort gåtur opp bakken bak Deetjen’s, finner du flere utkikkspunkter hvor du kan nyte magiske solnedganger, storslått natur – og hvis du er heldig – synet av hval som svømmer oppover langs kysten.

roadtrip big sur car

Noen av mine aller beste reiseopplevelser har jeg fra kjøreturen opp og ned Highway 1 i California. Jeg anbefaler alle å ta kjøreturen minst én gang i livet – hvis muligheten byr seg.  

big sur amazing view

Er du typen som trenger litt mer luksus for å kose deg bør du sjekke ut drømmestedet Post Ranch Inn som ligger på andre siden av gaten:

post ranch inn

Jeg har skrevet om Post Ranch her!

Miami, Cabo eller Asia? Finn flere reisetips her!

Innlegg fra livet i Los Angeles finner du ved å klikke her 🙂 

Roadtrip i Norge? Les mer om turen fra Fredrikstad til Stavanger her. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *