Derfor kan du glede deg til sommer’n i Fredrikstad!


Hællæ! Nå drømmer vi oss til lange lyse kvelder og masse feststemte folk samlet på ett sted. Her er 10 gode grunner til å legge turen til Nygårdsplassen og Wex Hotels i Fredrikstad. 

1. Wex Hotels – unik overnatting midt i byen

Hva med å våkne opp i det som kjennes ut som din egen lekre designer-leilighet, med Nygårdsplassen og alt du trenger av kaféer, restauranter, butikker og by-opplevelser rett utenfor døra? Wex Hotels er den perfekte base for Fredrikstad-turen – enten du kommer utenbys fra eller trenger en miniferie i egen by. Selv fikk jeg en overraskende god storby-følelse her i sommer. Hele Nygårdsplassen minnet meg om sjarmen du finner i Brooklyn, som jo er ekstra deilig i en tid hvor New York føles ekstra langt unna.

NB: Innlegget er sponset

Bryggepromenaden ligger kun en følsom Nicolay Solberg-trillepasning unna (ja, jeg kan navn på et par FFK-spillere).  Skal du slå litt på stortromma, kan du booke deg inn i toppetasjen på Wex Hotels. Der byr den enorme takterrassen på rikelig med boltreplass og en utsikt som gjør dette til ett av byens beste steder for sommerlige solnedganger.

Les mer om Wex Hotels og bestill overnatting her! 

2. Bakfickan – himmelen for godsaker!

Dette koselige bakeriet finner du rett rundt hjørnet for Wex Hotels på Nygårdsplassen. Og. Herre. Fred. Det er det du føler når du setter tennene i bakverkene fra Bakfickan. Det eneste som er utfordringen når du går inn i bakeriet, er å velge blant godsakene. Her kan du se litt av utvalget. 

Tips: Ta med et utvalg (som bør inkludere cronuts) rett ned på brygga. Nyt så frokosten med bakverk i toppklasse, til lyden av måker og båttøffing på elven.

3. SUP på Glomma

Ja, faktisk. SUP på Glomma! Jeg må jo innrømme at jeg var litt skeptisk i starten. Hvor keen er man egentlig på å ramle i elva og svelge Glomma-vann? Men det gikk overraskende bra, og det var ordentlig gøy å oppleve byen på en helt ny måte. Med litt balanse, klarer du det også! De fine folka på Wex Hotels (eller herlige Nora Gangfløt, om du vil) fikser SUP-brett til deg – og guide hvis du ønsker det.

Se video over fra det som rett og slett var en perfekt sommerhelg Fredrikstad 😉

4. KØL – For deg som setter pris på et festmåltid!

Denne gjengen legger sjela i at du skal få et kjøttmåltid du vil huske lenge. Stedet er også kjent for sin gode og avslappede atmosfære, som gjerne blir mer feststemt utover kvelden. Det eneste jeg angrer litt på, er at jeg ikke hadde fikset barnevakt da jeg var her i sommer. Ettåringen min hadde bestemt seg for å slippe bølle-genet løs, noe som innebar at kjøttstykker plutselig fikk seg en flytur over til nabobordet. Jeg gleder meg derav veldig til å spise på KØL igjen – uten kid!

Her kan du booke bord og sjekke meny! 

5. Hoi Polloi

Det virker som om den røde tråden på Nygårdsplassen er svært dyktige folk.  Her brenner de for håndverket sitt, enten det er hotelldrift, kjøtt, fisk eller noe gødt i glasset.

Rune Østhagen som driver baren Hoi Polloi er intet unntak. En liten fun fact: Rune er sake-sommelier. Så hvis du vil utfordre deg litt i drink-verden, er dette mannen å spørre. Fun fact 2: Hoi Polloi er resepsjonen til Wex Hotels, så denne koselige plassen kommer du ikke utenom 🙂

6. Holwech Fiskeri: Østersbar i byen? Oh yes!

Holwech Fiskeri ligger også på Nygårdsplassen, og her finner du fiskebutikk og restaurant i ett. Svipp innom for å kjøpe med deg lokale delikatesser, eller slå deg ned for en smaksopplevelse med lokale fangster. Et av mine favorittuttrykk fra Fredrikstad er «å pirre jekslæne». Som stor østers-fan, foreslår jeg derfor å starte med østers – som nettopp pirrær jekslæne –før du går over på hovedretten.

Les mer og sjekk meny her, nam!  

7. Villa Paradiso: For pizza-elskeren

Som tidligere nabo av Villa Paradiso på Grünerløkka og stamkunde der, var jeg naturligvis spent på Fredrikstad-varianten. Heldigvis kunne jeg raskt konstantere at de åpenbart har funnet seg godt til rette her. Spesielt med en bakgård som tatt ut av en hvilken som helst romantisk film, er skyhøy trivselsfaktor sikret her.

Vi satt ute en varm sommerdag, omringet av masse folk, (SAVN!) lykter og jazztoner fra anlegget. Da maten kom på bordet kunne jeg notere meg at Villa Paradiso ikke har mistet pizza-peilingen på vei nedover Oslo-fjorden. Dette er akkurat sånne kvelder vi drømmer om.

Her kan du booke bord og se åpningstider!

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Wex Hotels (@wexhotels)

8. FOLKA!

Ja, jeg har nevnt det, men det bør også listes som eget punkt: FREDRIKSTAD-FOLK! Finnes det egentlig folk som tar seg mindre høytidelig, har mer humør og ler så mye? En kompis av meg (Petter Bjørge) pleier å si: – I et bryllup vil du alltid sitte på Fredrikstad-bordet. Det er bordet hvor de sjuke tinga skjer og hvor folk har det mest gøy!
Jeg tror han er inne på noe. Så når du er i Fredrikstad, bli kjent med folka. Prek i vei! Sannsynligheten for at det IKKE kommer til å bli kjedelig, er stor!

Husk å følge Wex Hotels på Instagram! 

9. Prisvinnende arkitektur!

Wex Hotels og hele Nygårdsplassen ble bygget på det som tidligere var et ganske så sørgelig torg. Da jeg var her i sommer,  var det tydelig at det nå har blitt et levende byrom for både lokale og besøkende. Ikke overraskende har plassen vunnet utallige priser for arkitekturen som har bidratt så positivt til utviklingen av bylivet.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Wex Hotels (@wexhotels)

10. Totalopplevelsen – hele Fredrikstad-pakka! 

Det som slår meg som ekstra flott med Wex Hotels og Nygårdsplassen, er hvordan de har klart å tenke helhetlig. Stedene samarbeider med hverandre, og folkene som jobber der er genuint opptatt av at besøkende skal få en god opplevelse. Det er mye smil, humør og kunnskap!

Ja, nå gleder vi oss til lysere tider, slik at vi kan oppleve mange feststemte mennesker på samme plass – Nygårdsplassen 😉

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Merete Gamst (@positivista)


FUNFACT: Gjennom mitt besøk på Wex Hotels, fikk jeg virkelig øyne opp for hvilken spennende og flott by Fredrikstad har blitt. Så imponert ble jeg at vi kjøpte hus i Engelsviken like utenfor byen – kun TO dager senere. Gjett om vi ses til sommeren (hilsen Særping)!?

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Merete Gamst (@positivista)

Følg meg gjerne på Instagram på @positivista for tips til unike steder og små gleder som kan gjøre livet litt kosære. Ofte trekker jeg vinnere som får gratis overnatting på unike steder i Norge – og så deler jeg selvsagt små glimt fra hverdagen fra mitt nye liv på landet/Engelsviken.

I sommer ga jeg ut en e-bok som heter «50 unike overnattingssteder i norsk natur». Den kan du lese mer om og kjøpe her, evt se at jeg snakker om den på God Morgen Norge på TV2 🙂

Prekæs!

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *