Bilferie i Norge: Tre storslåtte utsiktspunkt!


Her er tre imponerende utsiktspunkt du bør legge turen innom på bilferie i Norge.

Det finnes mange utsiktspunkt langs de nasjonale turistveiene, og jeg har åpenbart ikke sett alle, men her er tre av mine favoritter fra bilferien i Hordaland og Sogn og Fjordane. Se flere reisetips fra bilferien i Norge her!

Utsikten på Gaularfjellet

Legg høydeskrekken igjen i bilen, og ta en tur ut på tuppen av Utsikten på Gaularfjellet. Utsiktspunktet ligger 700 meter over havet, svevende over daler og fjell. Her finner du i tillegg rasteplass og toaletter.

Fra utsiktsplattformen ser du ned på riksvei 13 som slynger seg oppover fjellet. Gaularfjellet er et fjellområde på grensen mellom kommunene Gaular, Balestrand og Førde i Sogn og Fjordane.


Foto: Jiri Havran for Nasjonale Turistveger 

Fylkesvei 13 er nasjonal turistvei og ble åpnet for trafikk i 1938. Mer om det på Nasjonale Turistveger sin side her. 

Stegastein

Hit kommer det haugevis av skuelystne, så vær obs på at du kanskje må vente litt før du får tatt et slik bilde alene. Ønsker du et bilde av all verdens turister, er det selvfølgelig bare å knipse i vei. Stegastein er en imponerende konstruksjon som står frempå kanten av et stup – med et utsiktspunkt 640 meter over havet. Du finner den på Fylkesvei 243 mellom Aurland og Lærdal. Ekstratips: Det går en skikkelig hompetitten-omvei herfra til Lærdal om du vil se en skikkelig perle av en eventyrfoss. Da fortsetter du simpelthen videre på Rv 243. Mer om den her!

Vøringsfossen

Det er ikke uten grunn at denne massive fossen med et fall på 182 meter er en av landets mest populære turistattraksjoner. Her ble de nylig ferdige med konstruksjonen av en gedigen utsiktsplattform – med det man vel kan si er magesug-garanti. Jeg har skrevet mer om fossen – og med litt praktisk info og historie – her!

Positivista deler reisetips på Instagram og Facebook!

Skal du på bilferie i Norge? Her finner du flere reisetips til blant annet vakre og unike overnattingssteder!

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *