Treningstips på reise – med eller uten joggesko


Å holde formen på tur trenger IKKE å være kjedelig. Her er mine beste treningstips på reise!

Subwing florida fly underwater

Aktiviteter på reise kan være ekstremt morsomt og er en fantastisk måte å oppdage nye steder på.

cabo work out merete Gamst

Jada, jeg tar som regel alltid med meg joggeskoene på reise, men det er ikke alltid jeg får brukt dem…

jentetur i hellas

På denne jenteturen i Hellas f.eks, ble vel hopping i senga den eneste trimmen vi fikk.

thessaloniki biking

Eller, vi fikk ihvertfall tråkket fra oss på denne firhjulingen – som også er en form for trim. (For flere Thessaloniki-bilder – se her!)

anne rimmen carina olset ida rask merete gamst

På tur med denne flotte NRK-gjengen kom vi ihvertfall i treningstøyet, men trimturen endte brått med mimosa-lunsj på Venice Beach… Uansett, trim på reise er en god måte å utforske nye steder og det finnes utallige måter å være aktiv turist!

ShapeUp-Norge-Mitt-treningsliv-positivista, merete gamst, trening

Jeg var nylig i treningsmagasinet ShapeUp, og nå vil jeg også dele mine beste og morsomste tips til å holde formen på reise her:

runyon canyon work out

Ta med hoppetau! Det tar nesten ingen plass i kofferten, og kan være veldig gøy! Når jeg er i Los Angeles pleier jeg å knyte tauet rundt livet, spasere opp på toppen av Runyon Canyon og hoppe til krampa tar meg (eller treningspartneren min).

W San francisco gym

Sjekk at det er treningsrom på hotellet! Når jeg ser etter hotell, pleier jeg som regel å velge et som har treningsfasiliteter. W-hotellene pleier å ha flotte treningsrom, slik som dette i San Francisco. De færreste har så romslige fasiliteter som dette, men så lenge det i det minste er rom til å få inn en 15 minutters effektiv miniøkt før frokost, så kjenner man det jo på energinivået resten av dagen. (Bilde: W, San Francisco, USA)

merete gamst hollywood trening

Ta prøvetimer! I de fleste byer rundt i verden er det mulig å gå innom treningssentre for å teste en time eller to. Jeg synes det alltid er gøy å prøve noe nytt og melder meg gjerne opp på prøvetimer. Noen ganger kan det koste litt, andre ganger er det gratis. (Bilde: Pure Barre, Hollywood, Los Angeles)

merete gamst surf vietnam

Lek i bølgene! Da jeg studerte i Australia og bodde i Surfers Paradise fikk jeg naturlig nok surfedilla. Når jeg besøker surfesteder, pleier jeg å få lånt eller leid et surfebrett. Om du ikke er av den «surfete» typen, er uansett bølgelek god trim, så ta deg en runde med f.eks et boogie board hvor du kan ligge på magen. Kjenner du at det gir mersmak, kan du jo melde deg på et surfekurs! Bildet over er fra Jungle Beach, Vietnam

Gikk du glipp av denne? Jeg fant paradis i Vietnam til 250 kr!

Positivista Merete Gamst hai vgtv

Undervannsmoro! Man tenker kanskje ikke på snorkling som trening, men det er en perfekt måte å bevege seg på – samtidig som man kan få drømmeaktig underholdning med fisker i regnbuefarger. Jeg fikk nok opp pulsen litt ekstra da jeg svømte blant haier i Bahamas, så det anbefales også – i kontrollerte former selvfølgelig.

Mer om haidykking her!

Merete Gamst thai boxing Santhiya Resort and spa

Spark fra deg! Nylig var jeg på jobbreise i Asia i flere måneder, og den morsomste treningsformen jeg testet var thaiboksing i Thailand. De hadde gratis timer på hotellet vårt Santhiya Resort and Spa på Koh Yao Yai, og jeg var oppe omtrent hver morgen kl 07.00 for å slå og sparke fra meg (så fikk kjæresten min et mye mer behagelig opphold også, hehe).

Subwing florida fly underwater

Fly under vann! Jeg pleier å oppsøke utleiesteder for vannsport når jeg er på reise. Jeg var så heldig å få teste subwing da jeg var i Florida Keys. Jeg tror ikke dette brettet har kommet på utleiestedene ennå, men forhåpentligvis gjør det det snart, så du kan teste også. (…eller bare snakk med Mats Westgård fra Kristiansand).

Flyboard Miami Gamst

Fly over vann! Flyboard derimot, finner du på mange utleiesteder. Jeg testet dette i Miami, og det var helt rått! (og meeeeget bra balansetrening!)

merete gamst og cat haave

Cruise på vannet! SUP (Stand Up Paddle Board) ser kanskje vanskelig ut, men dette kan faktisk de fleste klare. Det er en behagelig og gøy måte å utforske nye steder på – samtidig som det gir trening for hele kroppen. De fleste utleiesteder for vannaktiviteter leier ut SUP-brett (på bildet padler Cathrine og jeg i Marina del Rey i Los Angeles).

horse back riding los angeles

Ri! En ridetur er aldri feil. Mange steder rundtom i verden tilbyr arrangerte rideturer – som regel i flott natur – og det er ofte en bedre treningsøkt enn du tror. Om du ikke har erfaring på hesteryggen, gjør ikke det noe. De fleste steder tilbyr turer for nybegynnere. På bildet er jeg på ridetur i Griffith Park, Los Angeles

Merte gamst yoga 3

Bøy og tøy! Med turn-bakgrunn, er jeg vel litt mer glad i å tøye enn de fleste. Enten det er på en strandpromenade i Marina del Rey…

merete yoga 2

…på Venice Beach…

beste vingård sonoma

…blant vinrankene i Sonoma Valley…

hinking coldwater canyon

…eller i et rør i Coldwater Canyon i LA.

sykkel yoga

Om du ikke nødvendigvis tar sykkel-yoga, anbefaler jeg deg uansett å leie sykkel på ferie. Det er en fantastisk måte å ta seg rundt på og oppdage nye steder!

gamst isesjø sarpsborg

Yoga-strekk gjelder naturligvis også i Norge! Her er jeg i hjembyen Sarpsborg ved idylliske Isesjø 😉

I sommer oppdaget jeg norske perler i Larvik-kommune. Klikk her for Nevlunghavn, Kyststien eller Stavern.

Her har jeg listet opp mine beste Los Angles-tips.

Drømmer du om å dra på roadtrip i California, bør du klikke her!

Andre tips til USA og Asia finner du her!

Husk å følge Positivista på Facebook og på Instagram.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *