Trehyttene i Gjerstad: Unik overnatting i skogen!


Ønsker du å våkne opp i toppen av et tre sammen med Nøtteliten og vennene hans? Sjekk ut de unike trehyttene i Gjerstad!

God morgen, alle fugler små! Amelie (3 mnd) og jeg elsket å våkne her – syv meter oppe i furutrærne – omringet av skog og fuglesang. For å komme deg inn på soverommet må du klatre gjennom en liten luke i gulvet, men når du først ligger her, føles det som du befinner deg i en svevende hotellseng midt i skogen.

Trehyttene i Gjerstad ligger i Aust-Agder, helt inntil grensen til Telemark. Det er faktisk under tre timers kjøring hit fra Oslo!

Over kan du se videoen vi lagde fra Gjøkeredet – med kokkelering av smakfull bålpizza <3

Det finnes tre forskjellige hytter til leie. Alle er arkitekttegnet og har sitt eget særpreg. Gjøkeredet og Flåklypa ligger bare et par hundre meter fra hverandre, mens Kråkeslåttet ligger ved Lundvann et lite stykke unna. Se mer info om hyttene og priser på trehyttene.no!

Gjøkeredet er lyst og koselig innredet, og alt er lagt til rette for å finne roen. Hvis du ønsker å aktivisere deg, finnes det fine turløyper i området. I tillegg finnes en Tarzan-løype rett bak hytta, som er en hinderbane for store og små.

Åse Kristine Mæsel Trydal er gründeren bak trehyttene, og har virkelig skapt en fortryllende plass. Det er alltid inspirerende å møte folk som tør å tenke annerledes, og vi heier på Åse og mannen som har skapt dette unike stedet.

Ah. Magisk med lange norske sommerkvelder <3

Selv om det er kjøkken på hytta, valgte vi å kokkelere all mat ute på bålplassen.

På menyen sto blant annet bananpannekaker til frokost, bålpizza til middag med vannmelon og fetaost til dessert.

Løstær du på bananpannekaker? Superenkelt og veeeeldig godt! Se mer i YouTube-videoen her:

Du kan overnatte i trehyttene i Gjerstad uansett årstid! Dette skriver trehyttene på sin nettside om vedfyring, gass og stearinlys:

«I Gjøkeredet vil det sprake i ovnen når du fyrer. Hytta er godt isolert, så du vil være god og varm! Det blir god stemning med levende lys utover kveldene. Her finner du kjøleskap og gasskomfyr. Det vil være vann i krana på kjøkkenet til matlaging og oppvask. Drikkevann må du ta med selv. Toalettet finner du på bakken og er en fresh og fin utedo.  Alt av ved, gass og stearinlys er inkludert i prisen.» Mer info finner du her! 

Følg gjerne Positivista på Instagram og/eller Facebook for flere reisetips.

Skal du på bilferie i Norge, har jeg samlet mine beste tips på denne samlesiden. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *