Stedsans in the Woods: Et eventyr i de svenske skoger


The New York Times har beskrevet plassen som magisk. Og ja, det er lett å forstå hvorfor. Denne opplevelsen er fortryllende 

Vi befinner oss langt inni de svenske skoger – i Hyltebruk – rundt to timers kjøring sør for Göteborg. Stedsans in the Woods har blitt hyllet av The New York Times, og Conde Nast Traveller har blant annet beskrevet stedet som en av verdens beste utendørs matopplevelser.

Her våkner du til fuglekvitter omringet av frodige grønne trær. Vi tok med babyen vår på TV-innspilling i Sverige da hun kun var 3 måneder …

… så ja, det ble noen gjesp på veien.

Hyttene er svært enkelt innredet, men har til gjengjeld komfortable madrasser og økologisk digg sengetøy.

Her ligger alt til rette for at du skal få en magisk morgen. Du våkner når tusser og troll legger seg, og står opp til soloppgang i morgendis.

Stedsans in the Woods ligger ved Hallasjön. De har flytende sauna, badestamp og utedusj, så det er bare å starte dagen i badedrakt og badebukse (mest sannsynlig en av delene).

Jeg forsøkte meg på det dinglende egget, men da ble mini utålmodig. Det ble ingen tid til boklesing denne gangen heller …

Etter et morgenbad venter en smakfull skogsfrokost.

Det aller meste som serveres på Stedsans in the Woods blir høstet samme dag. I utkanten av skogholtet finnes det blant annet en enorm grønnsakshage hvor kokkene finner sine råvarer og inspirasjon.

Vi var på besøk på Stedsans for Matkanalen TV, så du kan se episoden vår herfra gjennom året på TV.

Denne karen imponerte meg stort. Kokken og gründeren Flemming Hansen driver Stedsans in the Woods med kona Mette. De har klart å skape en plass hvor du bare ønsker å være – logge av – og nyte øyeblikkene. Naturen har ofte den effekten på oss mennesker, men de har i tillegg klart å kombinere det med en smaksopplevelse i verdensklasse og komfort i alle ledd.

Kokkene står under stjernehimmelen og lager mat. Det gjestene får av kjøtt, henter Flemming fra små økologiske gårder i skogene rundt ham. Selv kaller han filosofien «happyterians»:

– Det er kjøtt fra dyr som kun har hatt én dårlig dag i sitt liv, forklarer han.

I restauranten er det langbord og delemeny som gjelder. Hit til Stedsans kommer det folk fra hele verden – og man sitter ganske så tett – så her er det duket for spennende og inspirerende samtaler!

Les mer om Stedsans in the woods og sjekk tilgjengelighet på deres nettsider her! Sjekk også ut Stedsans sin fine Instagram-konto. 

Med én babycall-del i vognen og den andre på bordet, fikk Amelie enda en anledning til å sove ute 😉 Hun purket seg heldigvis gjennom alle syv rettene.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Merete Gamst (@positivista)


Jeg er forresten nominert til VIXEN awards som Årets Influencer i kategorien livsstil. Du kan se de andre semifinalistene her (avstemmingen er avsluttet).

Vil du bo i en trehytte? Sjekk ut disse designhyttene i Gjerstad ved grensen til Telemark. 

Vi har også utforsket Danmark i det siste. Se alle innleggene – med blant annet en boutique-perle på Ærø her! 

Få flere tips og inspirasjon – følg Positivista på Facebook. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *