Bo “tropisk” ved stranda i Los Angeles


Sjekk leiligheten min i Marina del Rey!

Skjermbilde 2015-09-02 kl. 08.27.21 AM

Her har jeg bodd i to år – i Mariners Village i Marina del Rey – og jeg elsket det! Ettersom jeg stadig får spørsmål om hvor det lønner seg å bo i Los Angeles, ønsker jeg å dele dette drømmestedet med deg.

mariners village la

Mariners Village er ett av veldig få steder i L.A. der du har egne brygger – rett ut mot havet og havna. Jeg gikk ofte ned hit i lunsjpausene, og nøt synet av pelikaner, seler, delfiner og padlere som cruiset forbi…

Skjermbilde 2015-09-17 kl. 08.55.03

…og var heller ikke fremmed for litt akrobatikk.

sun rise marine del rey

Solnedgangen fra balkongen så ofte slik ut. Det var en drøm å legge seg – og ikke minst våkne til denne utsikten.

balcony view LA Marina del rey

Og lite slår…

mariners village marina del rey balcony

… å fylle verandaen med gode venner – og deilig mat.

marina del rey Los Angeles Mariners Village

Jeg har blant annet hatt besøk av mine fantastiske venninner Anne-Line Hordvik Stormark og Martine Starefoss Andersen. Jeg bodde med disse to vakre Bergen-trolla i Australia 😉

mariners village marina del rey

Fra det ene bassenget til det andre (ja, her finner du faktisk tre basseng og to boblebad), er det som å vandre i en “jungel” på Hawaii. Her demonstrert av Særpe-kompis Jarle.

Skjermbilde 2015-09-02 kl. 08.28.34 AM

Leilighetene er ganske enkle – men innbydende – og selvfølgelig innredet med amerikanernes interiørfavoritt under tottæne: Vegg-til-vegg-tepper 😉

Skjermbilde 2015-09-02 kl. 08.27.37 AM

På Mariners Village finner du kinorom, frisør, treningssenter, en bistro/restaurant…

Skjermbilde 2015-09-02 kl. 08.27.29 AM

.. og ikke minst en felles peisestue som minner mer om en Aspen-resort, enn et leilighetskompleks i Los Angeles. pool mariners village

Amerikanerne kunne nok vært flinkere til å bruke fasilitetene. Jeg hopper gjerne i bassenget på morgenen, i lunsjpausa og til kvelds.  Mine amerikanske naboer derimot holder seg unna bassenget i vinterhalvåret (25 grader er vel ikke varmt nok), men dukker opp i horder til grillings på søndag ettermiddager.

tennis marina del rey

På Mariners Village er det også fire tennisbaner som kan brukes fritt av beboerne. Jeg ble litt bedre med tennis-racketen på disse to årene, men har fortsatt en god vei å slå.

marina del rey frokost

Jeg er takknemlig for alle besøkene fra Norge vi fikk i denne leiligheten. Her er Krisitian, Anne-Line, Jarle og Martine (fotograf). I tillegg har blant andre disse søtingene vært innom:

 

julie strømvsvåg og silje pedersen

Julie Strømsvåg jobbet jeg med i TVSør og vi har vært gode venninner siden. Silje Pedersen tar ofte turen innom LA, og kommer selvfølgelig innom på besøk slik at vi får mimret om minMote-tiden med moteuker i New York, Paris, London osv.

venninner positivista merete gamst

Min tidligere VG-kollega Ingvill Dybfest Dahl har vært på besøk et par ganger. Fredrikstad-flotta Yvonne Hoff har også vært på besøk – men kun i den nye leiligheten i Hollywood.

Skjermbilde 2015-09-02 kl. 08.26.17 AM

Marina del Rey er et helt herlig område å bo i. Det tok oss kun fire minutter å gå til stranda fra leiligheten, og du finner mange mange barer og restauranter i området. I tillegg er dette stedet for vannaktiviteter i L.A. Hvis du ønsker å booke hotell, eller vurderer å flytte til Marina del Rey, bør du være oppmerksom på at det kan ta en time opp til Hollywood. Ettersom mye av jobben min blir gjort i Hollywood, følte jeg til tider at det var litt langt unna. Livskvaliteten derimot, kan vel nesten ikke bli bedre…

canal venice beach

.. her i nabolaget finner du jo blant annet kanalene i Venice – hvor naboene padler til hverandre.

irport marina del rey

Hvis du planlegger en tur til Los Angeles, anbefaler jeg deg absolutt å utforske Marina del Rey. Her har du kort avstand til en av mine favorittgater – Abbot Kinney. I tillegg er det perfekt å leie sykkel her og trille bort for å leie SUP-brett eller vannskuter! Det tar også kun ti minutter på sykkel til Venice Beach, og ca 20 minutter å trille bort til Santa Monica.

Har du spørsmål om Los Angeles eller andre reisemål, så still dem gjerne i kommentarfeltet – og følg oss gjerne på Facebook!

Her har jeg laget en liste over hoteller på budsjett i Los Angeles!

Sjekk en liste over andre favoritt-hoteller her.

Til Los Angeles uten bil? Klikk her for å se hvorfor du bør leie bil i L.A.!

Flere reisesaker finner du ved å klikke her.

Jeg er også på Instagram og Snapchat (@positivista)

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *