Spektakulære nordlys-bilder!


Det er bare å la nordlys-freden synke inn…

I gamledager trodde man at nordlyset varslet om krig og ulykke. Det er ikke lenger fullt så mye overtro knyttet til nordlys, for nå vet vi (de fleste) at dette lysfenomenet hører hjemme i vitenskapsboka og ikke i eventyrverden. Det er fortsatt like gøy å drømme seg bort i dette eventyrlige fenomenet, så vi har samlet noen av de flotteste bildene vi har funnet av “aurora borealis” på Instagram. Takk til alle dere flinke fotografer som har bidratt til denne serien!

Vil du oppleve fenomenet selv, har vi samlet noen av de beste overnattingsstedene der du kan se nordlyset.

nordlys i norge østlandet sarpsborg
Foto: Vidar Josefsen

Natt til onsdag dukket nordlyset opp på himmelen over hjembyen min – Sarpsborg! Tusen takk til Vidar Josefsen som sendte dette nydelige bildet fra Hafslundsøy.

nordlys i tromsø
Foto: Gørild Høyer

Gørild Høyer har Instagram-kontoen @gorhoy og tar vakre naturbilder – inkludert dette magiske bildet av nordlyset som danser over Tromsø.

where to see northern lights norway
Foto: Rune Dalheim

Rune Dalheim bor i Nord-Norge og tar fantastiske bilder av “the northern light”. Se flere blinkskudd av norsk natur på hans Instagram : @rune.d

Nordlys i norge flott
Foto: Marius Lund

Marius Lund fikk seg nok en grei opptur da han var vitne til dette spektakulære synet over Lyngen i Troms. Du finner flere flotte bilder på hans Instagram: @lu_nd

Anders Nordbo NORDLYS
FOTO: Anders Nordbo

Anders Nordbo har klart å fange flere fine bilder av Nordlyset fra Storfosna i Ørland kommune i Sør-Trøndelag. Se mer på hans Instagram: @andersnordbo

nordlys sverige
Foto: Linus Lindblom

Våre kjære naboer har også dansende aurora på himmelen. Linus Lindblom har tatt dette spektakulære bildet i Sverige i Jörn i Västerbotten.

northern lights amazing colors
Foto: Jani Ylinampa

Apropos “eventyrlig”… Er du like fascinert av nordlyset som oss, bør du sjekke ut Instagram-profilen til finske Jani Ylinampa som har spesialisert seg på nordlys-bilder. Fortryllende og vakkert: @janiylinampa

amazing northern lights iceland norway
Foto: Jani Ylinampa

Jani tar de fleste bildene sine i nærheten av den finske byen Rovaniemi som ligger nær polarsirkelen. Se mer på hans lekre  Instagram:  @janiylinampa

sofia ekeroot fotograf

Svenske Sofia Ekeroot tar også fantastiske bilder og deler mange av dem på bloggen sin, blog.sofiaekeroot.se og på Instagram @sofiaekeroot. Dette bildet har hun tatt ved Blanktjärn i Sverige.

Så er det store spørsmålet, hvordan får man oppleve fenomentet? 

Ifølge Visit Norway, er det ingen områder i verden det er større sjanse for å se lysene enn i Lofoten og oppover langs kysten til Nordkapp. Sent på høsten (altså nå) og fram til 21.mars skal det være størst mulighet for å se nordlyset. Du har dessverre ingen lys-garanti, så hvis man først setter snuta nordover, kan det jo være en idé å reise oppover i februar og mars – hvor dagene er litt lengre, slik at du også kan få maks ut av vinterdagene.

Nordlys i Skjærvøy kommune
Foto: Emil Algaard / Store Norske Leksikon

 

Foto: ndla.no
Foto: ndla.no

Carl Mülertz Størmer (1874-1957) forsket på nordlys og utførte et pionér-arbeid i kartlegging av nordlyshøyden. Les mer om nordlys i det store norske leksikon!

Forskningen har utviklet seg et par hakk siden Carls forskning, for nå kan du blant annet laste ned en gratis app for å sjekke ut hvor og når du kan se nordlys. Vi har ikke testet den ennå, men iPhone-varianten kan du laste ned i app store her!

Følger du Positivista på Facebook? Her er vi!

Klikk her for å se hvor du kan overnatte for å se nordlyset!!

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *