Rorbu i Lofoten: Her favorittene!


Lofoten-opplevelsen blir ikke komplett uten å overnatte i en rorbu!

de-beste-rorbuene-i-lofoten
Foto: reinerorbuer.no

Jeg fikk testet en del forskjellige rorbuer da jeg reiste rundt i Lofoten i over to uker for Matkanalen. Stoppestedene våre var: Henningsvær, Ballstad, Nusfjord, Reine og på Svinøya.

Jeg har fått hyggelige dealer på de forskjellige stedene, men dette innlegget er ikke sponset.

de beste rorbuene i lofoten blogginnlegg

Samtlige rorbuer hadde fine bad, gode senger og kjøkken. Selv om det er stor forskjell på standarden, må jeg si at jeg var positivt overrasket over alle stedene vi overnattet. Vi reiste rundt i Lofoten i begynnelsen av april mens det fortsatt var snø på fjelltoppene og minusgrader. Før jeg reiste, var jeg litt bekymret for om det kom til å bli kaldt i rorbuene på den årstiden, men det var virkelig ikke noe problem. Vi holdt oss gode og varme, så jeg kan bekrefte at rorbu også er et godt alternativ i minusgrader 😉

Reine, Moskenesøya:

fantastiske rorbuer i lofoten reine

Reine Rorbuer var nok den flotteste rorbu-opplevelsen. Reine ligger på Moskenesøya – nesten helt ytterst i Lofoten. Her varierer rorbuene i størrelser og standard, men uansett om du ønsker «rustic» eller luksus, har alle rorbuene unik beliggenhet. Her er du omringet av eventyraktige fjell, fiskerbåter, måkesang og utrolig hyggelig betjening 😉

best rorbu experience norway lofoten hotel

Vi var så heldige å få en svær rorbu på to etasjer. Her fikk jeg den magiske knirkete og varme hyttefølelsen, samtidig som jeg følte at jeg var på et luksuriøst fjellspa. Når det toppes med denne utsikten, er i alle fall jeg på mæx!

view in reine

Dette bildet er tatt fra balkongen utenfor rorbua. Tenk å sitte her og nyte fersk fisk fra grillen og et kaldt glass vin under midnattssola.  Jeg drømmer meg allerede tilbake hit <3
Les mer om Reine Rorbuer og andre rorbuer i Lofoten på Visit Norway sine sider.

Fikk du med deg denne? Jeg fant karibisk drømmehus på airbnb!

reinebringen lofoten norway travelblog

Enda en god grunn for å komme tilbake til Reine på sommeren: For å gå tur på Reinebringen! Foto: norwaytravelguide.no

Les også: Er dette Norges vakreste strand?

Ballstad, Vestvågøy: 

solsiden brygge lofoten norge hoteller rorbuer

Solsiden Rorbuer på Ballstad var fine og ganske moderne innredet. Her er det hvite vegger, fliser på badet og skinnsofa. Den gamle fiskebrygge-sjarmen var ikke fremtredende her  – i alle fall ikke i den rorbua vi overnattet i. Jeg personlig foretrekker steder som formidler historie, sjarm og varme – framfor et rent og pent hotellrom – men det er jo smak og behag.

ballstad solsiden brygge

Uansett var det herlig å spise frokost her – med flott utsikt til fiskebrygga…

where to stay in lofoten norway

…som er en trivelig liten havn hvor du blant annet kan se vikingskipet til Lofotr Vikingmuseum. Link til hjemmesiden til Solsiden Brygge her.

Ballstad Bein-dingling

I tillegg finner du flere enkle turløyper i området! Klikk her for flere bilder fra vår “topptur light!”

Gikk du glipp av: Øyhopping i Norge! 

Henningsvær: 

lofoten norway

Lofoten Artic Hotel var vårt første stoppested i Lofoten. Vi var bergtatt av Henningsvær fra første stund. Ettersom det var fullbooket på hotellet (pga VM i skreifiske) ble vi plassert i en rorbu på Skata – ved siden av hotellet. Det var en koselig liten rorbu i ok standard.

merete gamst lofoten

Det beste med stedet var nok frokostbuffeten! Her ligger restauanten helt nede på brygga  – og et bedre sted å starte dagen får man omtrent ikke. Henningsvær sentrum var også superkoselig med flere kafeer og restauranter. Utviklingen i Henninsvær har vært stor, og om sommeren strømmer turistene til. Likevel synes jeg Henningsvær har klart å beholde sjarm og hjerte (uten at jeg har vært her tidligere altså, men det føles i alle fall slik). Link til Lofoten Artic Hotel

Nusfjord, Flakstadøya:

IMG_2017

Nusfjord er bittelite sted med kun 26 fastboende. Vi fant roen i en liten rorbu – med utsikt til fjell og hav fra stua. Link her. 

rorbuene i nusfjord norway

Les mer om Nusfjord i dette blogginnnlegget og les om Aliksandra (27) som byttet ut storby-stress med norsk øy-idyll i Nusfjord!

Svinøya, Svolvær: 

svinøya rorbuer i lofoten

Svinøya rorbuer har virkelig klart å holde på den ekte Lofoten-sjarmen. Selv om standarden er forholdsvis enkel, oser rorbuene varme, hygge og historie. I tillegg ligger flere av rorbuene helt ytterst på klippene, så om sommeren er det bare å hoppe i havet. Utsikten mot fjellene er spektakulær – samtidig som du er tett på sentrum av Lofotens hovedstad – Svolvær. (Foto: Svinøya Rorbuer)

svinøya rorbuer lofoten utsikt

Vi ankom stedet i snøstorm, men våknet opp til en av de flotteste soloppgangene jeg har sett! Les mer om Svinøya Rorbuer og sjekk priser på deres hjemmeside.

svinøya rorbuer lofoten best places to stay norway

I tillegg har Svinøya Rorbuer en fantastisk restaurant: Børsen Spiseri. Dette spisestedet er vi innom i TV-serien vår «Langs Matkysten» som vises på Matkanalen.

Flere blogginnlegg fra magiske Lofoten finner du her. 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Merete Gamst (@positivista)


Drømmer du om sol og sommer i California? Kanskje du finner noen tips her? 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *