Rorbu-livet i Lofoten


rorbu life lofoten positivista

Én ting lærte jeg meg kjapt her i Lofoten – at været skifter raskt. Det er ikke uvanlig å oppleve fire årstider på én dag! Her gjelder det altså å ta vare på sol-øyeblikkene. På bildet over, for eksempel, var det sol i sekundet vi gikk ut på brygga, men brrrr-ende kaldt før vi fikk satt oss ned. Rorbu-livet er uansett en herlig tilværelse – uansett vær og vind!

rorbuer nusfjord lofoten reiseblogg

Andreas og jeg har testet rorbu-overnatting i Henningsvær, på Ballstad, i Nusfjord – og nå Reine – før vi skal bo på Svinøya Rorbuer i Svolvær. Jeg kommer til å lage en oppdatert liste med de beste stedene å overnatte i Lofoten, men enn så lenge kan jeg i alle fall si at det var en drøm å våkne opp på rorbuene i Nusfjord!

merete gamst reiseblogger positivista

Det er lite som slår det å våkne opp til bølgeskvulp, måkeskrik, utsikt til fjell og strålende sol. Jeg var nesten fristet til å hoppe i havet – bare nesten, altså. rorbu life lofoten best places to stay

Nusfjord er et bittelite sted med 26 beboere. Stedet våkner til liv på sommeren, men nå var det meste stengt. Dette var uansett et perfekt sted å roe ned etter noen heftige innspillingsuker for Matkanalen. nusfjord lofoten norway

Det var ikke så mye folk å se… rorbu lofoten tørrfest

…men desto mer tørrfesk!

Nå har vi kjørt videre fra Nusfjord til Reine, og jeg har bare ikke ord for hvor vakkert det er her… Jeg kommer til å blogge herfra i dagene som kommer, og gleder meg til å dele bilder fra dette lille nordiske vidunderet av et sted. Det er så fantastisk her at vi har valgt å utsette flybilletten noen dager. Oppdateringer fra Reine kommer snart!

merete gamst reiseblogger i lofoten norway

Andreas og jeg har også vært på topptur i Lofoten! Denne ruta er en av de lokales favoritt!!

Vi har også vært på jakt etter stor-torsken, vært viking for en dag – og forelska oss meg i en geit!

I tillegg kan det være mulig at dette er Norges vakreste strand! 

For reisetips til andre destinasjoner, klikk her! 

 

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *