Små og store avstikkere


Tør å ta ukjente veier på roadtrip!

roadtrip around tenerife spain

Jeg vil anbefale alle som skal til Tenerife å leie bil og rælle rundt hele øya! Det er en flott måte å oppdage at Tenerife er så mye mer enn kun «el charter paradiso».

merete gamst reiseblogg positivista spania

Jeg mener man bør stoppe ofte langs veien når man er på oppdagelsestur – for å nyte utsikt, ta en kaffe, bade, eller bare kjenne litt på stemningen. Du er herved advart: En roadtrip med meg vil gjerne ta litt (en god del) lengre tid enn vanlig. Samtidig opplever jeg ofte at det er ved slike spontane stopp man “ramler inn” og får en smak av noe annet enn det vanlige – slik som her. Dette var hverken en stor avstikker eller en “stor unik” opplevelse – men det var noe annerledes – og det er moro.

merete gamst positivista spania reisetips

En halvtimes kjøretur nordover fra Playa de las Americas svingte vi brått av veien, og oppdaget kaffebaren Mirador Los Roques. Sjappa ligger helt på toppen av klippene ved Los Roques. Interiøret er av det ganske så enkle slaget, men utsikten er upåklagelig, og det var gøy å kjenne på stemningen et sted der de lokale svippet inn på morrakvisten for litt koffein-boost og slabberas.

tapas spania

De spanske servitørene snakket minimalt med engelsk, så jeg måtte forsøke å gjøre meg forstått på min «sí sí-spansk».  Til slutt klarte jeg å bestille kaffe og en tapasrett (som selv ikke servitøren ante hva var), som visstnok var noe kreativt kokken hadde lekt seg frem til.

coffee bar with a view tenerife

Selv etter å ha spist, var det umulig å forstå hva tapasen besto av, men godt smakte det – og smaksløkæne mine fikk testet noe helt nytt. I tillegg er det sjelden feil å ta morrakaffen på toppen av en klippe, med havutsikten rett ut foran nebbet ditt. (Klikk HER for tips til en fantastisk tapas-restaurant i La Laguna på Tenerife).

IMG_5389.JPG

Jeg tok med kaffen ut for å nyte utsikten – noe som resulterte i full bustefest og knuter i håret. Hvis du er opptatt av strøken sveis, vil du altså møte utfordringer her.

coffee bar tenerife

Men, verre ting har skjedd enn en kvestet sveis. Som vi sier i Særp: Det går seg te.

IMG_4416.JPG

Det er ikke bare kaffe som gjelder på Tenerife – HER har jeg samlet fjonge strandbarer på Playa de las Americas.

Sjekk gjerne også ut Kanariøyenes Firenze (magisk sted m/kultur & historie!)

Familie-chartertur er kanskje ikke så verst likevel? Se bilder fra lekeuka!

EXPANDIBLE_Tinyeleti_lions sands, positivista, hotelltips, afrika, norsk reiseblogg

Hvis du ønsker å drømme deg bort hakket lenger enn til «Riffæn», kan du sjekke ut disse spektakulære trehyttene-hotellene!

Facebook: Positivista 

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *