7 reisetips til Tenerife!


Tenerife overrasker! Øya er perfekt for å kombinere aktiviteter og utflukter med strand og badeferie.

roadtrip around tenerife spain

1:Lei Bil! Ja, det å rælle rundt øya er en super måte å bli kjent med Tenerife på – og du rekker fint rundt hele øya på én dag. Bilutleiene har ofte løsninger slik at du kan levere nøkkelen i en postkasse hvis du kommer seint tilbake fra turen, men du betaler likevel kun for en dags leie 🙂

coffee bar tenerife

Husk å ta mange stopp på veien for å nye utsikten, ta bilder –

merete gamst reiseblogg positivista spania

– og prøv deg på spansk-kommunikasjon på de lokale kaffebarene. (Her på kaffebaren Mirador Los Roques – som faktisk har sjuuuk utsikt fra toppen av en klippe – selv om det ikke helt ser sånn ut her…)

la laguna cristobal tenerife

2. For historie, kultur og eksepsjonell god tapas: Besøk La Laguna! Dette er min favorittplass på Tenerife. Her får du den digge Barcelona-feelingen med smågater, caféer, fargerike historiske bygninger og nydelig mat.

tapas restaurant på tenerife

Er du sulten, bør du gå innom Plaza de la Conception hvor tapas-restaurantene ligger tett i tett. Forsøk gjerne å få bord på La Venta de la Esquina, som ofte topper listene over beste tapas-restauranter på Tenerife. Jeg har skrevet mer om «Kanariøyenes Firenze her!»

IMG_9814

3. For bryggedans, salsa og drinker: Las Salinas på Playa de las Americas! Her er det liv hver kveld – og det er flinke folk som underholder også!

reisetips tenerife

Her er det herlig avslappet stemning hvor hvem som helst kan oppe opp og danse til livemusikk. Bedre utsikt til solnedgangen får du vel ikke. Se flere bilder fra bryggedansen her! 

IMG_4256.JPG

4. For Thailand-feeling: La Palapa Beach Club!

reisetips til tenerife.jpg

Fin utsikt til havet og strå-parasoller gir en deilig følelse av Thailand. Mer om dette stedet her!

beach bar tenerife 1

5. For hvite skinnsofaer og digge (litt overpriset) margaritas: Papagayo Beach Club!  

IMG_4416.JPG

Hvis du er litt lei å sitte på gateplan med masse folk og plastduker, kan man ta en drink “oppi høyden” på Papagayo på Playa del las Americas. Det er jo ikke akkurat manko på beach barer på Riffæn, så  HER har jeg samlet noen flere strandbar-favoritter på Playa de las Americas.

teide billetter tenerife

6. For opplevelsestur: Teide!
Det går mange busser opp til Teide, og derfra kan du ta taubanen opp til toppen. Det er ikke mye som skjer der oppe, men dersom været er fint, har du en helt utrolig utsikt (og i tillegg kiler det godt i magen når du svinger forbi stolpene – 3718 meter over havet!)

teide 2

Husk varme jakker for det kan være kaldt på toppen. Her nyter jeg utsikten sammen med tantebarnet Alma 🙂

sykkeltur til teide

7. For den sporty: Sykkeltur til Teide! Kremt, dette bildet er ikke mitt, men det er tatt av sporty Helge Børsand (i min utvidede familie). Se flere spenstige sykkelturer på bloggen hans Less is MORE!

sykkel på tenerife

8. For de som liker trilling og øl (les: meg) : Lei beach cruiser! Sykkel er en perfekt måte å oppdage nye steder på. Rimelig er det også! Vi bestilte sykkel gjennom hotellresepsjonen, og kort tid senere, ble sykkelen levert utenfor hotellet. Nb: Det kan være en fordel å unngå trappene…

morning walk tenerife tur

9. For trimtur: strandpromenaden tidlig om morgenen! Tenerife kan by på magiske soloppganger! Ikke er det så trangt om plassen heller…

stille øyeblikk tenerife

…så her er det også mulig å nyte noen rolige øyeblikk 🙂

reisetips tenerife 2

Ikke minst, er det essensielt med slikkerier av den kalde sorten…

IMG_4117.JPG

…leke med barna…

utsikt fra topp på tenerife merete

…og simpelthen ta seg tid til å oppdage øya – i et bedaaaaaagelig tempo.

tenerife hotell

Klarer du kunsten å slappe av, da blir familie-chartertur på Tenerife ikke så verst likevel? Se flere bilder fra lekeuka!

EXPANDIBLE_Tinyeleti_lions sands, positivista, hotelltips, afrika, norsk reiseblogg

Hvis du ønsker å drømme deg bort hakket lenger enn til «Riffæn», kan du sjekke ut disse spektakulære trehyttene-hotellene!

Facebook: Positivista 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *