Reisetips til Aarhus: Ikke gå glipp av denne danske byperlen!


Dette er byen hvor du får alt på ett sted: Nordisk gastronomi, strand, kunst, historie og shopping! Her er 10 reisetips til idylliske Aarhus <3

Aarhus-restaurant-reisetips
Foto: Visit Aarhus

Jeg var sponset av Visit Aarhus på denne turen <3 Takk til gjengen der for gode innspill til ting å gjøre i byen. 

Det er lett å glemme Aarhus når man skal planlegge weekendtur. Men denne byen bør du ha på radaren, for Aarhus leverer på by-magi på alle fronter! Før jeg fyrer løs med mine beste reisetips, begynner jeg med det viktigste:

Aarhus-Danmark-reisetips-mat

Pølse! På flyplassen det bare å ta turen rett i pølsebua før du setter deg på bussen. Her kan du gå for en nostalgisk dansk rødpølse-variant, bratwurst eller en klassisk French Hot Dog. Da er vi i gang!

Nyttig info: Norwegian flyr direkte fra Gardermoen til Billund. Herfra går bussen direkte til Aarhus på litt i overkant av en time.

Tips: Du får kjøpt AarhusCARD i turistskranka på flyplassen. Dette kortet gir deg inngang på over 20 museer, attraksjoner og aktiviteter. I tillegg kan du hoppe av og på bussene så mye du ønsker – inkludert flybussen. 299 danske kr for 24 timer osv. Finn mer info om dealen her!

1. Comwell: Hotell with a view! 

Comwell-Aarhus-hotell-reisetips

Jeg har ikke bodd på andre hoteller i Aarhus, men jeg er likevel ganske sikker på at Comwell byr på byens beste utsikt! På dette hotellet er du omringet av lekkert dansk design, ginbar og terrasse. Bonus: Hotellet ligger rett over gata for bussterminalen og Aarhus Street Food (det siste kommer jeg straks tilbake til;) )

hotellrom visit aarhus

Jeg tok en Snapchat-video da jeg sjekket inn på Comwell. Sjekk ut snutten av hotellrommet HER!

Sjekk gjerne ut Visit Aarhus på Instagram!

2. Aahus Street Food: For digg mat til en billig penge! 

Aarhus-Street-Food-market-denmark-reisetips

Dette er mathallenes mathall! Det danskene har klart her, overgår alt av lignende steder jeg har besøkt. Her finner du kvalitetsmat fra alle verdenshjørner – til en meget hyggelig pris. Hver matbod har kun noen få utvalgte retter som de spesialiserer seg på. Her kan du faktisk spise deg mett til 50-lappen og få en hel flaske vin til 200 danske kr. Avslappet og uten noe jåleri – bare knallgod mat som er tilgjengelig for alle.

Aarhus-Street-Food-market-Denmark

Mathallen ligger på rett over gata for bussterminalen. Her har de hundrevis av sitteplasser både inne og ute. Vær obs på at det er smekkfullt her på fredager fra klokka 16.

Matbod det er ekstra verdt å sjekke ut: Bánh Mì Bandits
Adresse til mathallen: Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C

3. Den uendelige bro: Unik badeplass

Aarhus reisetips strand den uendelige bro

Ja, Aarhus byr faktisk på flotte strender. Er du en morgenfugl, kan du hoppe på sykkelen og trille bort til Den uendelige bro. Du kan låne sykler i hotellresepsjonen (i alle fall på Comwell). Morgenbad og kaffe her er absolutt ingen ræva måte å starte dagen!

4. Tivoli Friheden: For adrenalin og konserter 

Tivoli-friheden-Aarhus

Stemningen på Tivoli Friheden kan nærmest minne om en Woody Allen-film. Her finner du hyggelige karuseller og bedagelig jazz-musikk, men også ville berg-og-dal-baner og pop-konserter.

Tivoli-Friheden-Aarhus-Denmark

Da vi tittet innom spilte det danske bandet Scarlet Pleasure til allsang og full fest. Trenger du en pause fra mengden, kan du nyte pizza fra standen til Michelin-restauranten Frederikshøj like ved konsertarenaen.

tivoli friheden aarhus

Eventuelt kan du teste ferdighetene dine i diverse tivoli-leker. Jeg fikk full pott på ballkasting-i-bøtte, og vant dermed problemstillingen: Hvordan få med en mega-smultering hjem på flyet!?

5. Den Gamle By: For historie og sjarm!

Aarhus-Den-Gamle-By-Denmark

Den Gamle By er et levende museum og stedet byr på en reise tilbake i tid. Museet er satt opp som en gammel by med hus  som stammer helt tilbake til 1500-tallet.

reisetips-Aarhus-Danmark-den-gamle-by

Her kan du lett tilbringe en hel dag, og slå deg ned på en av byens restauranter, kafeer eller bakerier.

den-gamle-by-aarhus-reisetips

Og ta ei litta spagat om du vil 😉

Nyttig info: Prisen for inngang til museet ligger på 135 kr for voksne i sesongen, mens barn har gratis inngang. Har du AarhusCARD har du allerede inngangsbillett. Mer info om priser og åpningstider finner du her!

Adresse: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

6. ARoS: For inspirerende kunst i verdensklasse 

ARos-Aarhus-Denmark

ARoS Kunstmuseum er absolutt verdt et besøk! Den største attraksjonen er regnbuen på toppen av bygningen. Denne permanente installasjonen gir deg panorama utsikt i alle regnbuens farger. Å gå gjennom de forskjellige fargene var overraskende morsom opplevelse som anbefales.

ARos-Aarhus-museum-reisetips
Jeg skulle ønske at jeg hadde mer tid til å utforske de forskjellige utstillingene, så mitt tips til deg, er å sette av goood tid. Andre utstillinger på museet har mottatt internasjonal anerkjennelse for å være både innovative og tilgjengelige – blant annet av New York Times. Det finnes restaurant og cafe her hvis du blir sulten 😉

7. Latinerkvarteret – hjertet av Aarhus

Latinerkvarteret-reisetips
Foto: Visit Aarhus

Ifølge de lokale, har du ikke vært i Aarhus før du har ruslet rundt i Latinerkvarteret. Dette er hjertet av Aarhus og der mye av kosen skjer. Her har du både fantastisk shopping i smale gater, samt cafeer, barer og restauranter.

cafe-drudenfus-Aarhus

Cafe Drudenfuss er et ypperlig sted for å nyte sol og people watching.

bar aarhus

Barene ligger på rekke og rad i Latinerkvarteret, og vi ble introdusert for «The Aarhus cocktail» av vår venn fra Bergen og direktør på ARoS Kunstmuseum, Erlend Høyersten. Vær oppmerksom på at en shot koster 10 kroner (!) Det kan være litt i overkant billig for tørste nordmenn …

Aarhus-Danmark-reisetips

Aarhus-idyll ved Latinerkvarteret.

8. Langhoff & Juul: For nordisk gastronomi!

Langhoff-Juul-restaurant-Aarhus

Langhoff & Juul i Latinerkvarteret er en økologisk restaurant med fantastisk mat til hyggelige priser.

Langhoff&Juul-restaurant-aarhus

Her kommer den skandinaviske matkulturen til uttrykk gjennom rene og ærlige smaker. Du får folkelig kvalitetsmat i en avslappet og hyggelig atmosfære.

Langhoff & Juuls restaurant Aarhus

Adresse: Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus C

9. Gedulgt: For gourmet-cocktails!

gedulgt cocktails

Ja, her får du faktisk drinker som er formet som et badekar med roseblader i. I denne “hemmelige baren” er det god stemning, hyggelig betjening og fantastiske drinker – så alt ligger til rette for å danse inn i morgentimene.

Adresse: Fredensgade 41, 8000 Aarhus

10. Great Coffee: For byens beste kaffe!

great coffee aarhus

På Great Coffe får du det som går for å være byens beste kaffe. Herligheten av en kaffebar ligger i en bakgård i Klostergade.

Adresse: Klostergade 32 H, 8000 Aarhus C

Instagram: @Positivista og FB-siden vår finner du her!

merete gamst karibien caribbean

Jeg deler også reisetips til bilferie i Norge. Se her!

Klar for karibisk hav og strand? Sjekk ut drømmehuset jeg fant på airbnb! 

Eller er det Los Angeles som frister aller mest? Her finner du mine beste reisetips til California! 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *