REALITY-TV PÅ SITT VERSTE?SKREKK OG GRU: I denne episoden av «Best (og verst) fra Hollywood» ser vi nærmere på tidenes verste reality-konsepter.

Skjermbilde 2014-03-13 kl. 15.24.16
TRAGISK: Husker du for eksempel TV-programmet «The Swan» fra 2004? Her skulle kvinner gjennom en totalforvandling i form av plastisk kirurgi. Den med størst forvandling til “det bedre” ifølge legene ble i slutten av programmet kåret til en “svane” i en missekonkurranse. Det er skummelt å tenke på at dette programmet faktisk ble vist på norske TV-skjermer. Signalene som sendes fra et slikt konsept er at “alle problemene ordner seg, så lenge du ser ut som en barbie-dukke”. Helt klart historiens bunnnivå når det kommer til TV-underholdning.

wan2
OPERASJONER: Denne kvinnen gjennomgikk tannoperasjon, rumpeoperasjon, neseoperasjon, hakeoperasjon og øyeoperasjon for å vinne “The Swan”. Hun fikk ikke se seg i speilet på tre måneder. Da hun først fikk se seg selv igjen, kjente hun ikke igjen sitt eget speilbilde. Familie, venner og leger sto rundt henne og klappet. Barna var litt mer skeptiske, de kjente ikke igjen sin egen mor.

daddy
TRAGISK 2: Et annet grusomt realitykonsept som heldigvis kun ble vist i én sesong pga sviktende seertall var«Who’s Your Daddy». Her måtte en adoptert kvinne gjette hvem som var hennes ekte pappa – blant 25 menn. Gjettet hun feil, fikk den overbevisende skuespilleren pengepremien – mens den adopterte kvinnen måtte forlate stedet gråtende. Hjerterått.

Skjermbilde 2014-03-13 kl. 08.29.53
«HERE COMES HONEY BOO BOOO»: I USA er det dessverre populært med TV-serier om små barn som deltar i missekonkurranser. Noe av grunnen til de høye seertallene er nok at “vi andre” føler oss bedre, når vi ser hvor sykehus-tilstander det er i visse familier. Plutselig er man ikke så dårlig mor likevel – når man får se kvinner som lever ut sine egne missedrømmer gjennom sine barn. “Toddlers & Tiaras” vises på TLC og oppfølgeren til den populære TV-serien heter “Here Comes Honey Boo Boo”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *