Lek og juks i tidsklemma


Ingen av oss er helt perfekte, så det er bare å “let it go”…

Jeg har vel aldri påstått at jeg er noen stor baker. Jo, jeg har vel kanskje sagt det, men det var etter noen glass vin – og jeg forsøkte å selge meg selv som kone-emne. Uansett, det var jug fra ende til annen. Bakeferdigheter er det så som så med, men jeg er veldig glad i jula og alt som følger med – inkludert pepperkaker. Jeg ble derfor hoppende glad da jeg fant “Ginger bread house kit” på Trader Joe’s.

Her er det altså bare å røre litt eggehvitte i melis og slenge på et par sitron-dråper, sette delene sammen og dandere klæsje på pynten. Jeg innså dog fort at dette prosjektet hverken var egnet på et lite glassbord i stua eller blogg-poserende i et håndkle.

Mange vil kanskje se på dette som bakejuks og fanteri, men jeg synes det er et viktig poeng her. Vi er i Las Vegas nå og jobber mer eller mindre døgnet rundt for tiden. Uansett hvor du er, kjenner nok veldig mange seg igjen i at døgnet gjerne skulle hatt flere timer – spesielt i desember.

Da vi fikk besøk av Halstein Røyseland og hans vakre jenter i går, fikk vi en utrolig hyggelig stund sammen, fordi vi simpelthen kunne dra frem pepperkake-settet og bruke tiden på å bygge og pynte sammen. Jentene smatta og smakte, og storkosa seg.

Poenget mitt er:

I denne juletiden er det greit å minne seg på visdomsordene fra Disney-filmen Frost: “Let it go!” Dette gjelder nok spesielt kvinner. Vi er nemlig ikke så flinke til akkurat det å “gi slipp”. Mange vil være super-kjæreste/kone, supermamma, superkollega, supervenninne, super på kjøkkenet, trene, spise sundt, etc etc…

Jeg leser for tiden boka “Busy” av Tony Crabbe, og han skriver bl.a. om akkurat dette. Folk hadde mye å gjøre før også, men i dag har teknologi medført at vi har enda mer å gjøre – fordi vi bla. skal alltid være tilgjengelig på epost, følge med i sosiale medier, osv – og fortsatt gjøre alt det andre i tillegg.

Tony Crabb skriver: “The quantity of information, communication, and demand are entirely beyond your control; there is too much to do and we can do nothing about it”.

Hans oppskrift på et bedre liv er følgende: “Let go of your guilt for not doing it all. It’s not your fault”.

Du klarer ikke alt, du rekker ikke alt. Du kommer ikke til å få alt helt perfekt. Nei, jeg hadde ikke nubbesjans tid til å bake pepperkaker fra bunnen av – men fikk like mye en herlig stund sammen med mennesker jeg er glad i.

Rekker du å bake selv – helt topp! Men ikke la de viktige stundene med samvær forsvinne fordi du står på kjøkkenet!

Busy Tony Crabbe Positivista reiseblogg Merete Gamst pepperkakehus

Og skulle du ha tid til å lese en bok mellom slaga, så er denne absolutt å anbefale!

Lyst til å se mer av Vegas-leiligheten vår? Klikk her!

Hvis du trenger hjelp til å fly i Las Vegas, kan du få det her! 

Drømmer du om roadtrip i California? Her har jeg samlet mine beste tips! 

Facebook-siden vår med reisetips finner du her: Positivista! Og klikk her for reisebilder på Instagram, Twitter  og Snapchat: Positivista


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *