På sykkeltur i Thessaloniki


Sykling er en perfekt aktivitet når nye steder skal utforskes. Det ble en nydelig bonus å finne en sykkel med fire hjul som har plass til hele jentegjengen!

Se etter denne sykkelen neste gang du er på reise!

På “Bike It ” i den greske byen Thessaloniki kan du leie alle typer sykler til store og små. Du finner utleiestedet på havnepromenaden utenfor Makedonia Palace hotel.

Fredrikstad-jentene Nina, Ida Rakel, Tonje og jeg (fra Særp) er klare for å se hva den havnebyen har å by på.

Gikk du glipp av innleggene fra jenteturen? Se flere flere bilder her! 

Nina Huse reiser nå alene rundt i Asia! Sjekk ut hennes blogg her! 
Jeg inntok plassen som sykkelstyrer. Det gikk greit – tross noen kritiske røster som mente jeg var mer opptatt av å knipse bilder enn å unngå stolpene i veien.

Selve havnepromenaden i seg selv er ikke veldig spennende. Byen har en rik historie, og er oppkalt etter Dronning Thessalonike – halvsøsteren til selveste Aleksander den store. Ser du nøye etter på bildet, skimter du monumentet til Alexander den store, og det er litt synd at de ikke har gjort mer ut av slike attraksjoner som dette – i en by som tross alt er på UNESCOs verdensarvliste. På firehjuls-sykkel blir uansett det meste gøy..

Lurer du på hvor du skal legge din neste reise? Thessaloniki havner ikke på lista, men det gjør DISSE STEDENE! 

..for eksempel dette paraply-bonanzaet av et kunstverk midt på promenaden  – et naturlig stopp for en liten foto-session..

..og på enden av promenaden finner du The White Tower, som er byens kjennemerke. Tårnet skal være bygd etter at osmanerne inntok byen i 1430, og er i dag en av Thessalonikis største turistattraksjoner. Mens to av jentene ville nyte bassengkanten, tråkket Tonje og jeg videre. Vi fant også tid til et klassisk hoppebilde....og gjorde en noe uortodoks syklende entré på denne restauranten, men grekerne tok det med godt humør.

Bikini-moro ved poolen! Se bilder her.

Oppgradering til hotellets suite – ja, det ble hopping i senga. 

Flere reisesaker finner du her! 

Her svømmer jeg med hai – sjekk ny episode på VGTV:

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *