Om Positivista


Jeg (Merete Gamst) har lenge jobbet som journalist i VG og VGTV – blant annet med base i Los Angeles. Jeg er VIXEN-nominert for beste livsstilsblogg (2019) og nå har jeg gitt ut e-boka «50 unike overnattingssteder i Norge» som du kan finne i nettbutikken her!

Hei og velkommen til Positivista!

I mange år har jeg delt tips unike overnattingssteder, smaksopplevelser og naturperler som kan gjøre livene våre litt bedre – uten at vi trenger å reise så langt. Med tipsene ønsker jeg å gjøre det enklere for deg å finne fram i jungelen – eller skogen, om du vil 😉 I tillegg til å dele tips her på bloggen, har jeg også delt reisetips til matentusiaster som programleder i TV-programmet «Langs Matkysten» på Matkanalen. Endelig har jeg fått samlet tipsene på ett sted i e-boka «50 unike overnattingssteder i norsk natur».

Nylig var jeg på God morgen Norge for å dele tips til Norgesferien og snakke om e-boka. Du kan se innlegget her! 

Ettersom jeg ble mamma for litt over ett år siden, inneholder innleggene på bloggen en god dæsj «hvordan-være-på-farta-med-baby» – og håper det kan være til inspirasjon for andre som vil reise med barn. Og ja, det blir noen gjesp på veien …

Og joda, ettersom jeg har hatt base i Los Angeles i fire år og har laget reiseprogram for både VGTV og Matkanalen fra Asia og Karibien, finner du selvsagt fortsatt mange reisetips til litt mer eksotiske strøk i arkivet (med litt mindre gjesp …)

I sommer utforsket jeg blant annet denne tretopp-hytta i Gjerstad. 

Og vi overnattet i glasshytter i skogen i Sverige. (På bildet over var vi på TV-innspilling for Matkanalen med baby på 4 mnd. Det var ikke alltid like idyllisk som dette amme-øyeblikket … )

Merete Gamst og Andreas Ihlebæk Las Vegas

Jeg er som oftest ikke langt unna min faste reisepartner (og samboer) Andreas Ihlebæk. Han er regissør, programleder og komponist – og tar mange av bildene fra våre reiser sammen. I tillegg til å lage innhold til Positivista sine kanaler,  produserer vi TV og har spesialisert oss på video for web. Vi har har laget noen av Norges mest sette web-serier, med mange titalls millioner visninger (som «Best (og verst) fra Hollywood»). Vår kundeliste inkluderer blant annet TV2, KK, VG, VGTV, Dagens Næringsliv, NRK og Aftenposten Innsikt – i tillegg til vår faste mat- og reiseserie «Langs Matkysten» på Matkanalen TV. Som innholdsprodusenter lager vi også foto, video og tekst på bestilling fra samarbeidspartnere. Med på laget er også selveste Marius Troy, som jobber med toppnavn som Dior, Dolce & Gabbana, Porsche og New York Fashion Week. Vi er svært stolte av å ha en slik internasjonal topp-kapasitet i  Positivista-teamet, både som designer og idémaker.

Følg oss gjerne på Instagram @Positivista  for flere tips, eller på Facebook! Du kan kontakte oss på mail: contact@positivista.com

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Merete Gamst (@positivista)

Merete Gamst 🙂

7 responses to “Om Positivista”

 1. Hei og god morgen kjære datter. Sitter her i Skjeberg onsdag morgen i et glovarmt hus og koser meg med bloggen din. Hils så masse. Klem Pappa

  • Tusen takk for det, Stine. Jeg har en bachelor of journalism fra University of Queensland i Australia! Det finnes flere journalistutdannelser i Norge. Anbefaler dette yrket på det sterkeste!

   • Hei igjen,
    tusentakk for svar! Ja, absolutt: journalistutdanning er en drøm! Har startet på bachelor i medievitenskap på NTNU nå, så satser på jeg får tatt master innen journalistikk ! 🙂

    Ha det fortsatt fantastisk i USA, ser frem til å se fler belibers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *