New Mexico: – Aldri sett noe liknende!


Dette var virkelig noe helt nytt…

rainstorm
Frontrute-sikt.

Nå befinner jeg meg på roadtrip i New Mexico, og jeg ble raskt minnet på hvorfor vi snakker om California-sola. Jeg hadde ikke kommet langt på kjøreturen før jeg plutselig befant meg midt i et lurveleven av et uvær med hagel og stormvinder så sterke at bilen nesten lettet. Lyn og torden var det også, men jeg beroliget meg med at det skal være tryggest i bil under tordenvær (sett bort i fra det treet jeg parkerte under for å søke hæggel-ly).

road trip new mexico positivista

Det er ikke den feteste følelsen å stå værfast alene midt i ørkenen uten dekning på mobilen. Gleden ble derfor stor da god-været stakk videre, og demonstreres her med en “peace out”. Jeg cruiset lykkelig videre i retning El Malpais National Conservation Area, hvor jeg hadde lest at store naturkreasjoner ventet.

Wl Malpais National Monument amazing view

Det var helt rått å stoppe på parkeringsplassen ved hovedinngangen til El Malpais National Monument. Ser du nøye etter, ser du et fossefall i midten av grotten. Det gikk dessverre ikke å gå nærmere i dag, ettersom det kraftige regnværet oversvømte turstiene.

to see in new mexico El Malpais

Det er garantert en flott opplevelse å gå tur i disse lava-fjellene, men det er også spektakulært å bare rusle rundt i parken nede ved parkeringsplassen mens du titter oppover.

12032291_10155997686870214_408785769_n

Hvis du er på roadtrip i USA, bør du absolutt vurdere å dra innom denne nasjonalparken. Den legendariske veistrekningen Route 66 går forbi, like i nærheten, så dette kan være en fin avstikker fra ruta.  El Malpais National Monument ligger i Grants, vest i New Mexico, og her finner du noen av de største vulkan-grottene i delstaten. Jeg trodde lite kunne toppe dette, men så kjørte jeg innom …

El Malpais National Monument sand  bluffs

…Sandstorm Bluffs.

dramatic views sandstone bluffs new mexico

Utsikten her er noe av det villeste jeg har sett.

El Malpais national park

Det var helt overveldende å stå på toppen av disse fjellene. Du parkerer rett bak utsiktspunktet, og så tusler du over noen klipper… og vips, så åpner dette mektige naturlandskapet seg.

Merete Gamst Positivista Sandstone Bluffs

Man lever litt på kanten her. Et feiltrinn, og du kan si “prekæst”.

warning el malpais

Hvert år må letemannskaper redde turister som har skadet seg, eller gått seg vill. På en plakat står det til og med at en gruppe turgåere aldri ble funnet.

El Malpais National Monument amazing view

Legg merke til paret som sitter ytterst ved stupet på en stein i dette bildet. Temmelig grei location for en date, men vi får håpe at de sparte vinflaska til de kom hjem.

Cactus El Malpais

roadtrip arizona new mwxico el malpais

I morgen skal jeg på en ranch og ri hest med cowboyæne, så da kommer det nye oppdateringer her på Positivista.

Jeg har lagt ut mange tips til Los Angeles. Klikk for restauranter, hotell på budsjett eller flotte basseng! 

Klikk for andre blogginnlegg fra livet i Los Angeles. 

Reiseinspirasjon finner du her! 

Inst og Snæp: Positivista


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *