Mine beste tips til New York!


Gled deg, du som er på vei til denne byen – uansett om det er for første, andre eller tiende gang..

hotel tips new york manhattan
Hudson New York ligger en kort gåtur unna Central Park.

Hvor bør man bo?
Hvis du setter pris på en joggetur og litt “frisk luft” hadde jeg valgt et hotell i nærheten av Central Park. Da kan du starte dagen med en tur i parken, før du rusler bort til turistkaoset på Times Square, shopper på 5th Ave, titter innom Rockefeller Center eller mingler med stjernene på flotte Upper East Side (hvor du finner noen av verdens dyreste eiendommer). Hotellet Hudson New York er et fint alternativ i dette området – og det samme er «Gossip Girl»-hotellet Empire Hotel. Mer om Empire her!

new york mondrian
Hotellfavoritt i New York: Nomo Soho

Midt i gryta: Er du typen som liker å ha barer, restauranter og shopping-himmel rett utenfor døra, kan Soho være stedet for deg. Min hotellfavoritt i New York har lenge vært Mondrian Soho – som har endret navn til Nomo Soho.  Andre alternativer til (rimeligere) overnatting i New York finner du her (klikk også her for hotellfavoritter i Los Angeles).

budget hotel in new york soho
New York på budsjett: sohotel

Budsjett-tips: For å gjøre New York-turen ekstra billig kan du samle en jentegjeng på fire – og bestille ett rom med to senger – og dele! Det har jeg gjort, og det fungerte utmerket – man er jo ikke akkurat i New York for å sove i timesvis uansett 😉

butchers daughter breakfast new york
NAM: The Butchers Daughter i Soho sørger for at du får en god start på dagen!

Beste frokost-sted: Jeg tar alltid turen innom «slakterens datter» – aka – «The Butchers Daughter» i Nolita (gåavstand fra Soho). Her finner du ikke kjøtt på menyen, men himmelske grønne sunne retter og forfriskende juicer. NB: Hangover Killer-juicen gjør underverker – for nettopp – bakrusen!

Adresse: 19 KENMARE STREET, NYC 10012

balthazar new york soho

Beste sted for mimosa-lunsj: Maten fra det franske kjøkkenet på Balthazar er god den, men dette stedet drar jeg som regel innom på grunn av stemningen – og for ekstremt gode drinker! Jeg har aldri kjedet meg her, og det tror jeg ikke du vil gjøre heller! Se etter de røde markisene når du tællær rundt i Soho!

Adresse: 80 Spring St, New York, NY 10012, USA

asian fusion new york buddakhan
Foto: Buddakan

Bra restaurant for asiatisk fusion: Buddakan er min “go to”-restaurant i New York. Jeg elsker maten her, og beliggenheten i Chelsea er ypperlig for en kveld på byen. Jeg blir aldri lei – og mener restauranten overgår konkurrenter som Tao. Mine favoritter fra menyen: Tuna tartar spring rolls & singapore chili king crab (og DER ble jeg sulten gitt…)

Adresse: 75 9th Ave, New York, NY 10011, USA

new york tips gamst positivista
Chæmpis-bar på dass!? Oh yes, this is New York!

Beste sted for champis på do:

Beauty & Essex er et supert sted å starte kvelden med jentegjengen! Utenfor ser restauranten/baren ut som en “vanlig” butikk, men en bakdør tar deg inn til et stilig lokale med middagsgjester og tørste partyløver i skjønn forening. Dette bildet er tatt på toalettet – hvor det altså er champis-servering! Ja, det slo godt an blant denne gjengen 😉

Adresse: 146 Essex St, New York, NY 10002, USA

the box new york night club
The Box Nightclub. Foto: Frankie Morello

Galeste nattklubb:  nattklubben «The Box» ser du plutselig en kortvokst mann uten klær som svinger forbi i taklampa. Her er det med andre ord drøye show – og generelt litt freakshow (Hello, Lady Gaga!). Jeg har hatt det knallgøy her, men det finnes jo en haug av andre nattklubber å velge mellom hvis du foretrekker noe mindre svett… Bildet over er tatt på «The Box» og er reklame for klesmerket Frankie Morello  – og er hakket mer dannet enn «The Box» etter midnatt…

Adresse: 189 Chrystie St, New York, NY 10002, USA

LAVO nightclub
Foto: Lavo

Dance the night away! Le Bain på toppen av the Standard og Provocateur i Meatpacking District – eller LAVO  – er gode alternativer hvis du liker å danse til tunes fra noen av verdens største DJ’er.

vintage shopping i new york
Michael’s Consignment Shop. Foto: timeout.com

Beste sted for vintage-shopping: Jeg har funnet flere vintage-skatter på Michael’s Consignment Shop på Upper East Side (blant annet en Chanel-veske <3 ). Her henger designer-skattene på rekke og rad – og bare venter på sin nye eier! Les mer om vintage-shopping i New York på timeout.com

Adresse:  1041 Madison Ave, New York, NY 10075, USA

new yotk
Morgenfavoritt: Bagel og kaffe med utsikt mot Hudson River

Gåtur: Det er mulig å ta noen fantastiske gåturer langs Hudson River. Jeg liker å gå innom en deli og kjøpe med bagel, kaffe og New York Times og finne en sitteplass blant morgenfugler, treningsentusiaster og folk som haster på vei til jobb.

spa treatment new york

Billig pleie: Jeg elsker å få stell (hvem gjør ikke det?) og i New York kan man få fotpleie til en tredjedel av prisen av hva det koster i Norge. Et deilig pust i bakken mellom slaga – og du finner disse salongene på omtrent hvert gatehjørne 😉

sonia huanca og merete gamst
New York-team: Sonia Huanca Vold og jeg har jobbet sammen på New York Fashion Week flere ganger 🙂

Ønsker du å svømme med hai? Da bør du reise til Bimini på Bahamas!

Jeg har også skrevet om min nye Thailand-favoritt, mine beste tips til Miami – eller hvorfor du bør legge neste tur til Svalbard!

Hvis du bare trenger inspirasjon til nye ferie-destinasjoner, kan det hende du finner det her! 

På Facebook-gruppa Positivista får du daglig reisetips!

, ,

2 responses to “Mine beste tips til New York!”

    • Hei! Så bra at tipsene falt i smak. New York er absolutt en av mine favorittbyer – og der tipper jeg at vi er enige 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *