Julemarked på Fyn: Eventyrlig julestemning i Danmark!


Dansende feer, syngende julenisser, tusen strålende julelys og levende reinsdyr. Her er tre eventyrlige danske julemarked!

Vi er på reise for Visit Fyn. Ettersom vi elsker jul og julemarked, har vi nå jaktet julestemningen på Fyn – Danmarks tredje største øy.

ODENSE:

Julemarkedet i gamlebyen i Odense lokker med jul på HC Andersens vis. Det var nemlig i disse gatene at den store dikteren vokste opp – noe som gir en umiddelbar eventyrlig effekt til hele stedet.

Den historiske bydelen byr på en perfekt ramme for et julemarked – og når danskene i tillegg har skjønt at man ikke bør spare på hverken julelys eller rom i gløggen, er det bare å ønske julestemningen velkommen!

Og jeg må si de klarer å gi oss følelsen av å vandre rett inn i en god gammeldags julefortelling. I tillegg sørger både et julekorps og markedets eget husband for hurra-julestemning på torget.

Og med en tælle-gløgg, blir julestemningen oppjustert enda noen hakk. Sjekk forresten ut mathallen Storms Pakhus i Odense! 

Når du er i Odense, må du huske å titte innom bymuseet Møntergården. Her ligger noen av bydelens eldste hus og vakre lysende hjerte-trær.

Og husk at det er mulig å få alkoholfri gløgg også.

Fem brostein-skritt unna julemarkedet finner du HC Andersen Hotel Radisson Blue. Her er det pene, enkle og hyggelige rom – og en julepyntet og innbydende lobby. Du finner link til hotellet her. 

NYBORG:

Vi har kommet til vakre og historiske Nyborg – byen som regnes som Danmarks første hovedstad. Her finner du blant annet Nordens eldste kongeborg i stein fra 1170 (den du ser bakerst i bildet).

Vi falt helt for Nyborg som by med sine idylliske hus langs elven. Julemarkedet ligger på en parkeringsplass, så jeg hadde jo gjerne sett at det lå et lite hvitt lag med snø på bakken.

Men når man ikke har snø, har man i alle fall nisser. Her er det absolutt ingen manko på nisser. Den største nissen av dem alle, hadde i tillegg med seg levende reinsdyr! Mer fra julemarkedet kommer snart i en film her.

Vi overnattet på Sinatur Hotel Storebælt som ligger en kort kjøretur unna julemarkedet. Dette er et stort badehotell med deilig beliggenhet og restaurant midt på stranden.

ÆRØ:

Ho, ho, ho! Hvis du ikke kommer i julestemning her, er det nesten bare å glemme det!

Ærøskøbing ligger på øya Ærø utenfor Fyn og er en av Danmarks best bevarte 1700-talls byer.  For å komme hit må du ta ferge i 1 time og 20 minutter fra Svendborg Havn.

Det er så verdt turen! Her er det små forhold, og du føler at du går inn i en «Love Actually»-film, eller en av de andre klissete deilige romantiske julefilmene.

Folk er så trivelige her, det skravles og smiles bredt.  Jeg syntes denne jenta var så skjønn – hun hadde forelsket seg helt i den hjemmelagde bamsen og sto lenge og snakket med bamse-kunstneren.

Selv går jeg min første jul imøte som mamma og jeg kjenner at jeg gleder meg litt ekstra. Nå er det min oppgave å gjøre det jeg kan for å videreformidle julemagi til lille Amelie (8mnd). Andreas og jeg har hatt som tradisjon å reise på juletur i desember, så det er i alle fall gøy at vi klarer å holde på den tradisjonen nå også <3

Vi fikk en natt i botique-himmelen på det familiedrevene hotellet Arnfeldt. Se flere bilder fra oppholdet her. 

Vi spiste også en nydelig middag på Spiseriet og hadde lunsj på den hyggelige caféen Gamle Købmandsgard.

Mer om Danmark her!

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Merete Gamst (@positivista)

Følg meg gjerne på Instagram hvor jeg deler tips til boutique-hoteller, unike steder og opplevelser.

NB: Denne turen er satt opp i samarbeid med Visit Fyn og det meste av oppholdet er sponset.

For flere reisetips, følg gjerne Positivista på Facebook 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *