Hollywood-tvillingenes skuespiller-råd!


hollywood-tvillingene

Marita og Mariel Gomsrud er med i den nyeste episoden av Hollywood-serien på VGTV. De kom til LA med store drømmer om å slå gjennom som skuespillere i Hollywood, men oppdaget at det ikke var like lett som de trodde. Her deler de noen tanker om hva du bør gjøre annerledes, dersom du har samme drøm som dem. 

Se videoen HER PÅ VGTV, eller nederst i denne artikkelen!

– Spar opp penger før du reiser! Det tar lang tid å få betalte jobber i LA, så det er lurt å fylle opp kontoen før du drar. Det koster penger å bo i LA. I begynnelsen bør man investere i acting classes, gode “head shots”, fotoshoot med stylister, og ha råd til å gå ut på middagsmøter og til å mingle. I tillegg skal man jo se ok ut, og det koster penger å gå på gymmen og for klær osv, forklarer jentene.

I tillegg mener de erfaring er viktig.

– Forsøk å få skuespiller-jobber hjemme i Norge først. Det er vanskelig å bli tatt seriøst her, hvis man har null erfaring fra før. Forsøk å ta turen over til LA før du flytter hit, og føl deg litt fram og se om du liker det.

Slik så Hollywood-tvillingene ut da de flyttet til LA. Foto: Faksimile, Alfa, 2010

Tvillingene har skuespiller-utdannelse fra New York, men da de flyttet til LA uteble tilbudene om de riktige filmrollene.

– Vi var nok litt naive og visste ingenting om bransjen. Vi kom med store øyne og lite penger, og regnet med at alt bare skulle ordne seg. I stedet ble vi tilbudt roller i pornofilmer og i Playboy. Vi ble etterhvert drittlei hele bransjen, sier jentene.

marita og mariel gomsrud vgtv
Marita og Mariel forteller ærlig om den tøffe filmbransjen i Hollywood

Tvillingene begynte å lage egne filmer selv, som regissører og produsenter, og har blitt invitert på flere filmfestivaler med filmene sine.

Se en av kortfilmene deres her på VIMEO. 

Nå har jentene lagt hele tvilling-imaget på hylla, og sier de har blitt mer trygge på seg selv.

– Vi har lært mye, og vet hvem vi er og hva vi ønsker å være med på. Vi har fått mye nyttig kunnskap om hvordan bransjen fungerer, og er klare for å begynne å satse som skuespillere igjen, sier de.

Bjørn Alexander Olsen
Norske Bjørn Alexander har hovedrollen sammen med Zoë Bell, som blant annet spilte i Tommy Wirkolas film “Hansel & Gretel: Witch Hunters”.

Bjørn Alexander Olsen, som jeg møter på settet til filmen Paradox i VGTV-episoden, har fått flere jobber som skuespiller i Hollywood. Han sier tålmodighet og erfaring er det viktigste.

–  Husk at dette er en tøff bransje og det er mange som konkurrerer om de samme plassene. Det handler ikke om at skuespill er kunst, her i denne byen vil folk tjene penger, og du må være salgbar, forklarer Bjørn Alexander.

Se han på filmsettet i VGTV-episoden her. 

merete gamst hollywood vgtv positivista
Her gjør jeg meg klar for å ta intro til VGTV-episoden i Hollywood. Foto: Tonje Cicilie Nordgaard

Jeg synes det er forfriskende å høre noen fortelle ærlig om hvordan filmbransjen i Hollywood faktisk er. Det er så lett å få inntrykk at mange bare kommer til Los Angeles og “blir oppdaget”, og deretter lever et glamourøst Hollywood-liv med champis på røde løpere. Sannheten er at denne byen er beinhard, og for de aller fleste blir dette stedet “Hollywood of broken dreams” i stedet for at drømmene går i oppfyllelse. Jeg mener det er lurt å lære av andres erfaringer. Snakk med mennesker som har gjort det du ønsker å gjøre. Dette gjelder ikke bare innen skuespill, men på de fleste områder i livet. Oppsøk bøker og kunnskap før du kaster deg ut i ting. Da er du mye bedre forberedt på hva du har i vente, og du kan lære hvordan du kan unngå å gjøre samme feil som andre har gjort før deg.

Hvis man i tillegg er målrettet, dedikert og bruker tiden riktig, er det kanskje ingen som kan stoppe deg? 

Følg meg gjerne på Snapchat og Instagram: Positivista


2 responses to “Hollywood-tvillingenes skuespiller-råd!”

 1. Bra og nyttig artikkel for alle drømmere. Jeg lurer på et vesentlig spørsmål her vedrørende å jobbe og “bare dra til LA”. Må man ikke ha greencard eller arbeidstillatelse? Og i såfall er det “bare” å få det for all? Trodde det ikke var mulig dersom en ikke er fra USA eller har arbeidsplass som søker spesielt “dine” kunnskaper?

  Blir glad for litt feedback på dette 🙂

  Mvh Vanessa Raphael

  • Hei Vanessa Raphael!

   Ja, man må ha visum for å bo i USA i over 90 dager. De fleste norske som jobber i underholdningsbransjen i Los Angeles har talentvisum (0-1 Visa). Det er en ganske lang og kostbar søknadsprosess hvor du blant annet må dokumentere ditt talent. Her gjelder det f. eks å ha så mange avisopplag som mulig, og gode referanser på at du er blant de beste i landet innenfor ditt fagfelt. Når det gjelder midlertidig arbeidsvisum finner du mer info om det her. En annen mulighet er å søke på skoler i USA, og komme inn på studentvisum. Da kan man kanskje ta skuespiller-timer i tillegg, og jobbe med å få gode kontakter i byen mens man studerer. Har du en arbeidsgiver i USA som søker for deg, er det også helt klart lettere å få oppholdstillatelse.
   Bare spør igjen hvis du lurer på noe!
   Merete 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *