Hjerting Badehotel: Nostalgisk eleganse på stranden


På tur for Visit Denmark: Historiske Hjerting Badehotel byr på dansk sjarm, gourmet og badestrand kun tyve slippers-skritt unna.

Det er kanskje ikke badetemperaturer i vannet akkurat nå på høsten, men du trenger ikke dyppe kroppen i havet for å få godfølelsen her. Vi er på reise for Visit Denmark, og Hjerting Badehotel i Esbjerg på vestkysten av Jylland er første stopp.

Et fint lite NB til barneforeldre: Denne hotellperlen ligger under en times kjøretur fra Legoland i Billund!

Danske badehoteller er et gammelt dansk fenomen. Hotellene ligger ved havet, har en helt egen sjarm, og legger generelt tilrette for maksimal hygge. Hjerting Badehotel ble bygget i 1914, og kombinerer på behagelig vis moderne komfort med gammeldags idyll og nostalgi.

På Hjerting Badehotel kan du leie hotellrom eller små hus og leiligheter med plass til hele familien.

Få også med deg Henne Mølle Å Badehotel som ligger midt mellom sanddynene – sjekk det ut her!

Det er kun en bilvei som skiller hotellet fra stranden. Rett utenfor døra ligger en lang og hyggelige strandpromenade som er perfekt for jogge-… eh, trilleturer.

Jeg faller pladask for det lille strandhuset vi sjekker inn i  – med romslig balkong ut mot havet. Lys og stilren stue med åpen kjøkkenløsning og lekre design-detaljer.

Det ble definivt en overvekt av bleieskift fremfor kokkelering på kjøkkenet denne gangen. Men så er vi jo i gastronomiske Danmark, og spisestedene på hotellet gjør ingen skam på landets gode mat-rykte.

På Ship Inn kan du kose deg med kikkerten (eller bamsen) mens du venter på retter som burgere, forskjellig type sjømat, salater eller andre litt enklere retter.

Hotellet har to restauranter. Bar Brasserie Ship Inn er et uformelt spisested som passer ypperlig for lunsj eller en tidlig middag.

På Ship Inn gikk vi for den lokale spesialteten, Bakskuld, som er en saltet, tørret og røkt ising. Denne retten er typisk for det sønderjyske Vadehavsområdet, og jeg må si – overraskende god! Når jeg var ferdig, så tallerken ut som om Obelix hadde vært på besøk. Digg!

Restauranten Strandpavillonen byr på hvite duker, gourmet og havutsikt.

Her ble vi servert en tre-retters med smakfulle lokale råvarer. Servicen er upåklagelig og vi har utsikt til havet og solnedgang. Lite slår dette <3

Eller, det hadde jo vært perfekt om bambino hadde sovet seg gjennom hele smaks-seansen, men.. hun var ihvertfall blidfis da hun først våknet. Og de andre gjestene på restaurantene synes heldigvis det var underholdende med en liten mat-aficionado.

En kort kjøretur unna Hjerting Badehotel finner du de fire hvite kællær, eller som andre folk kaller dem «Men At Sea» /«Mennesket ved Havet». Dette er en kjent skulptur i området og verdt et stopp. Adresse: Sædding Strandvej 1, 6710 Esbjerg

Du kan også kjøre til Ribe og få med deg Vadehavscenteret. I tillegg til å lære om Vadehavet som er på UNESCOs verdensarvliste, byr stedet på arkitektur som går i ett med naturen og utstillingen med vakre designløsninger.

Sjekk gjerne ut Vadehavscenteret sin hjemmeside. 

Hjerting Badehotell har også en innbydende peisstue som er perfekt for å lese bok (eller – hvis du absolutt må  – oppdatere deg på e-post). Det finnes også en enkel spa-avdeling på hotellet, men denne barnefamilien holdt fokuset på peiskos denne gang. Mer om Hjerting Badehotell her. 

Klar for å oppleve danske badehotell? Visit Denmark har laget en liste over syv av de fineste badehotellene. 

Et hett tips på tampen! Når du er i Esbjerg, bør du ta turen innom restauranten Mundheld.

Vi fikk blant annet servert en nydelig carpaccio av kalv.

Den ypperlige servicen komplimenterte lekne retter og perfekt tilpassede vin-matchinger, og dette ble en mat-opplevelse vi varmt kan anbefale!

Denne kvelden sov faktisk Amelie seg gjennom hele fem-rettersen. Uansett om man har barn eller ikke, er det neppe vanskelig å forstå hvilken lykke dette gir for folk som hverken har sovet eller drukket varm kaffe på et halvt år. Likevel, den høye hestehalen falt ned lenge før siste rett, øya gikk i kryss – og vi var i senga før kl 23.

Vi har også besøkt Henne Mølle Å Badehotel med sin helt spesielle beliggenhet på sanddynene. 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

#annonse Dejlige danske badehotell er også en god idé om høsten 🇩🇰🍃 @govisitdenmark

Et innlegg delt av Merete Gamst (@positivista)


Byen som har alt – Århus – ligger også en kort kjøretur fra flyplassen i Billund. Her finner du ti gode grunner til å besøke Århus! 

Følg gjerne @Positivista på Instagram, Facebook eller Snapchat for flere reisetips. Du kan også se TV-programmet vårt «Langs Matkysten – Sverige» som Snapshows på Matkanalen sin Snapchat-kanal. 

NB: Vi ble invitert på denne reisen av Visit Denmark. Alle kostnader var dekket. Alt jeg skriver er uansett mine egne meninger og betraktninger. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *