Henne Mølle Å Badehotel: Dansk sjarme i sanddynene


På tur for Visit Denmark: På en kritthvit dansk strand omringet av vakker natur, finner du Henne Mølle Å Badehotel!

Vi er på reise for Visit Denmark, og utforsker noen av de deilige badehotellene som danskene kan by på. Vi har allerede hatt et minnerikt stopp på nostalgiske Hjerting Badehotell i Esbjerg, før vi nå ankommer Henne Mølle Å Badehotell som ligger på den jyske vestkysten.

Beliggenheten til Henne Mølle Å Badehotell er det første som begeistrer meg. Her kan du hoppe rett ut i sanddynene og videre ut i havet (hvis temperaturene legger til rette for det).

Vi reiser med en liten bebis som gjerne sørger for at vi våkner (altfor) tidlig. Det fine med det er at vi får med oss soloppgangen og får oppleve morgenmagi som dette.

Henne Mølle Å Badehotell sett fra toppen av en av sanddyne kl 06:30.

Frokosten på hotellet er enkel, men det som serveres er velsmakende og ferskt på dejlig dansk vis. Henne Mølle Å Badehotell satser på økologisk mat, og jeg liker at gjestene må koke eggene sine selv for å slippe egge-svinn. En god og enkel løsning.

Det kan selvsagt være mye vind her på den jyske vestkysten, men Henne Mølle har lagt til rette for at man kan finne en le-krok uansett vindretning. Vi hadde balkong rett ut mot havet og var nøye med å nyte solen når den først tittet fram. Det er garantert en annen opplevelse å være her om sommeren, men jeg må si at det var deilig å kjenne på litt vær, få vind i håret og nyte innetid med god mat og drikke.

Det er ingen butikker rundt hotellet, men det er fullt mulig å traske inn til sentrum av Henne. Tælleturen tar ca 40 minutter og er en hyggelig spasertur.

Det kan være en utfordring å trille barnevogn på de danske strendene, men fra Henne Mølle Å Badehotel finner du temmelig stødige strandveier.

Jeg har vært mye i Danmark som liten. I familiens seilbåt ble det utallige turer over Kattegat til Læsø. Jeg minnes langstrangte hvite strender og røde pølser, men nå som jeg er i ferd med å gjenoppdage Danmark, ser jeg jo at våre danske venner har mye mer å by på. Blant annet kulinariske opplevelser på høyt nivå!

Sjekk for eksempel ut Munheld i Esbjerg!

I Henne spiste vi på Cafe Stranden som utmerker seg for sin beliggenhet – på en liten høyde med utsikt til hav, strand og solnedgang.

Cafe Stranden serverer enkle retter, men bruker gode råvarer. Jeg gikk for torsk med gresskar. Tommel opp!

Adresse: Strandvejen 490, 6854 Henne, Danmark

Jeg var spent på hvordan det ville bli å reise rundt med en liten bebis, men det har gått så bra! Vi fikk en del trening da Amelie var med oss på innspilling av TV-serien vår «Langs Matkysten» i Sverige for Matkanalen.  Alt krever selvsagt litt ekstra planlegging, men Amelie liker heldigvis å være med på tur. Nå må det sies at hun ikke har begynt å krabbe ennå, så jeg forventer at det blir liiiitt mer stress, svette og tårer når hun får fart på seg …

Det å spise med én hånd er jo en kunst i seg selv, og Amelie har nok vent seg til å bli brukt som tallerken i ny og ne.

Vi dro også innom Blåvand Fyr i Varde kommune i Vest-Jylland – ca 40 minutters kjøretur fra Henne Mølle Å Badehotel. Dette fyrtårnet er det vestligste punktet i Danmark og tiltrekker seg en del turister. Vær obs på at det kan være en utfordring å finne parkering til tross for at det finnes en enorm parkeringsplass ved siden av fyret.

Adresse: Fyrvej 106, 6857 Blåvand, Danmark

Vi ruslet litt rundt i området og fant roen på ei litta stubbe før vi dro videre innom det prisvinnende museet Tirpitz.

Museet har vunnet priser både for sin arkitektur og for innovativ historiefortelling. Museet er bygget opp rundt en gammel nazibunkers – og du kan komme tett på krigshistorien når du beveger deg inni den mørke og kalde bunkersen. Denne opplevelsen nytes nok best uten baby, men det finnes flere utstillinger på museet. Vi koste oss med «Havets Guld» som er en interaktiv utstilling om ravstein.

Adresse: Tirpitzvej 1, 6857 Blåvand, Danmark

Synes du arkitektur og historiefortelling er spennende, bør du ikke gå glipp av Vadehavsscenteret. Les mer i dette innlegget! 

Tilbake på Henne Mølle Å Badehotell, fikk vi servert en nydelig treretters. Restauranten serverer kortreiste grønnsaker og kjøtt fra økologiske gårder som har fokus på dyrevelferd.

Amelie (her 6 mnd) henger som regel med i bæresælen (ettersom hun synes det er kjedelig å ligge våken i vognen…) eller dingler på hofta mi. Vi var i Danmark for litt over en måned siden, og jeg ser tydelig at hun har blitt større siden dette bildet ble tatt. Ja, tiden flyr (som alle sier) men kan noen please stoppe den?

En liten NB: Når du skal besøke Henne Mølle Å Badehotell – vær obs på at det er en laaaaang grusvei inn til hotellet. Jeg skjønte ingenting da vi svingte av på den hompete veien i “ødemarken” kun omringet av kuer. Men dette stemmer altså – og er del av opplevelsen. Adresse: Hennemølleåvej 6, 6854 Henne, Danmark. Link til hotellet her! 

Vi har tidligere vært på reise til byperlen Aarhus! Les mine beste reistips her ! 

Se dette innlegget på Instagram

Oppdagelsesferd med Amelie – nå 6 mnd i livet 💗 Denne uka skal vi utforske vestkysten av Danmark for @govisitdenmark 🇩🇰🙌🏼

Et innlegg delt av Merete Gamst (@positivista)


 
Følger du Positivista i Sosiale Medier? Jeg deler stadig nye reisetips på Instagram @Positivista og på Facebook. 

NB: Vi ble invitert på denne reisen av Visit Denmark. Alle kostnader var dekket. Alt jeg skriver er uansett mine egne meninger og betraktninger. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *