Hagaled Gjestegard: Her kan du overnatte på historisk gård


Planlegger du roadtrip i sommer? På Hagaled Gjestegård i Hallingdal kan du våkne på et stabburd som er like komfortabelt som et hotellrom – fylt med tonnevis av sjarme, historie og bonderomantikk.

Velkommen til gards! Gården ligger i Nesbyen i Hallingdal og er et perfekt stopp hvis du f.eks er på roadtrip mellom Oslo og Bergen. Du finner Hagaled på Riksvei 7 mellom Hønefoss og Gol. Når du svinger inn på gården blir du møtt med stort smil av gårdsdeier Sigrunn Bæra Svenkerud med en herlig dialekt som muligens kan kreve noe konsentrasjon:

– E ynskji velkomen hit te garden
om du e kortreist ell langvegsfaren.
Eit lite bel ska du bu hjå me,
e vona at du ska like de!

Sigrunn tar deg i mot med varme og byr gjerne på gamle historier fra gården.

– Her skal vi bo! Sjekket inn på stabburet og elsker det!

Inne på stabburet er det komfortable senger, flere lesekroker, kjøkken og eget bad.

Sigrunn tipset oss om en badeplass en kort kjøretur unna Hagaled. Følger du Vassfarvegen kommer du opp til den koselige innsjøen Trytetjern. Her er det både badestige og strand for badeentusiaster.

Det er flere uteplasser som små og store kan utnytte til avslapning eller lek. Du finner også en romslig grillplass, og om vinteren går lysløypa rett bak låven.

Alle rommene på Hagaled Gjestegård har individuelle særpreg. Du kan velge mellom våningshuset, bryggerhuset eller stabburet. Dette er virkelig et sted du finner roen, og jeg fikk et umiddelbart behov for å sette telefonen på flight-modus, la laptopen ligge i veska og finne fram en god bok.

Lykken er å våkne til lukten av frisk norsk natur, nytraktet kaffe & nyvasket sengetøy <3

Du kan spise frokost i den tradisjonsrike Hallingstugu fra 1600-tallet, men husk å gi beskjed til Sigrunn om du skal ha frokost kvelden før.

Grovbrød, kokt egg, salami og appelsinjuice. Enkelt, norskt og sabla digg.

Andreas og jeg tok turen ut i hagen etter frokost for å ta en ekstra tekopp. Her danset barn begeistret rundt flaggstanga med åpenbart fornøyde foreldre som publikum. Hagaled Gjestegård er et bra reisetips enten du er på partur eller på reise med familien.

NB: Dette innlegget er ikke sponset, men når vi fortalte at vi ønsket å skrive om gården slapp vi å betale for frokosten. Takk for det, Sigrunn.

Rommene ligger på rundt 1000 kr natten og link til Hagaled Gjestegård finner du her! 

Jeg deler reisetips på Instagram @Positivista og på Facebook!

På jakt etter mer norsk idyll? Ta turen til Stavern og besøk den koselige kafeen i vannkroken som heter Galeien. Mer om det her. 

Hvis du drømmer om roadtrip i California, bør du titte innom guiden vår til Highway 1 her.

Tips til magiske og mektige Island her <3 


One response to “Hagaled Gjestegard: Her kan du overnatte på historisk gård”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *