Glasshytte i Sverige: Våkne i en myk seng midt i skogen!


For en brilliant idé: Glasshytte! Her legger du deg i en komfortabel seng mens du titter opp på stjernene. Du våkner til skogens ro, fuglekvitter og lukten av fuktig granbar.

Det er mange som bruker ordet magisk til å beskrive noe fint. Jeg, som ofte kan være i overkant ivrig og positiv, har også en tendens til å kaste «magisk-begreper» rundt meg.

Men du, denne gangen kommer jeg ikke utenom. Det føltes nemlig ut som et lite eventyr å våkne til denne soloppgangen sammen med Andreas og Amelie, som da var 6 måneder gammel. Alle tre hadde sovet godt også, som kanskje var det som overrasket meg mest. (Og de fleste mødre vet jo at søvn er som en magisk liten gavepakke i seg selv).

Her kan du se video fra opplevelsen 

Det første du gjør når du våkner, er å åpne dørene og slippe inn frisk luft og fuglesang.

Altså. Hei solstråler på senga!

Du finner to glasshytter i skogen ved hotellet Baldersnäs Herregård i Dals Långed. Kjøreturen tar rundt to og en halv time fra Oslo. Vi overnattet i den glasshytta som ligger lengst nede ved Laxsjön. Den andre hytta har også utsikt til vannet, men ligger litt lengre inn i skogen.


Foto: Anna Lena/Turistrådet Västsverige

Du finner også flere slike glasshytter rundt om i vakre Dalsland i Västsverige, og du kan sjekke tilgjengelighet og lokasjoner på hjemmesiden til «72 hour cabin».  Jeg snakket også om denne opplevelsen i et radiointervju med NRK Østfold i forbindelse med at jeg var nominert til Norges beste reiseblogger. Du kan høre det her. 

Lille

Vi overnattet i glasshytta i to netter, og lagde matprogram fra Baldersnäs Herregård til programmet vårt «Langs Matkysten – Sverige» til Matkanalen. Hvis du har lyst, kan du se episoden på Matkanalen sin nettside.

Det er omtrent tre minutter å gå fra hytta til restauranten på Baldersnäs Herregård hvor det serveres både frokost og middag. Toaletter, badstue og dusj finner du en kort spasertur unna nede ved innsjøen.

Jeg må innrømme at jeg synes det er digg å kunne bo ute i naturen, men samtidig slippe å måtte planlegge alt av måltider osv.  Det er både en oppkvikkende  og bekvem morgenluksus å traske gjennom grønne hager opp til herregården for smakfull frokostbuffet med lokale råvarer og kaffe.

Baldersnäs Herregård ligger nydelig til i Dalsland i Sverige, omringet av en enorm park og vakre grøntområder.

Mesterverket til lille Petter edderkopp i soloppgang. Naturen er ganske så imponerende!

Vi fikk to usedvanlig vakre – og ganske så forskjellige – soloppganger da vi våknet her. Den ene natten hadde det regnet litt, men sengen og glasshytta holdt seg tørr og fin.

Les mer om unike perler i nabolandet på hjemmesiden til Väst Sverige her! 

Kjekt å vite: Det er ikke så mye plass inne i hytta, så pakk lett! Du parkerer ved Herregården, så forbered deg på å gå noen minutter ned til hytta.

Kjekt å vite 2: Det blir en nydelig stemning når man tenner stearinlys, men husk at du aldri må sette levende lys tett inntil glassveggene. Glasshytta er nemlig av materiale som ikke tåler den type varme – og det kan ødelegge «glasset». Sjekk ut tilgjengelighet på 72 hour cabin her, eller gå rett inn på nettsiden til Baldersnäs Herregård.

Innlegget er en del av samarbeidet vårt med Turistrådet Västsverige og Visit Sweden. Vi har en avtale om rettigheter av innhold, men innlegget er ikke sponset. 

Jeg har den siste tiden utforsket det at vi ikke trenger å reise så langt for å få unike opplevelser, og jeg har virkelig forelsket meg i Sverige! Jeg gleder meg til å dele flere perler i ukene som kommer. Du finner masse herlig reiseinspirasjon på Visit Sweden og Västsverige sine nettsider. 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Merete Gamst (@positivista)

Jeg deler kortreiste reisetips på Instagram @positivista 

Du kan også følge Positivita på Facebook:

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *