Feriedestinasjoner: Her er favorittene!


Trenger du inspirasjon til å finne neste feriedestinasjon? Her er reisemål som «pirrær» reiselysten!

karibia reisetips reiseblogg karibien

For Karibien-paradis: St Kitts & Nevis
Disse øyene er fabelaktige feriedestinasjoner. De er vakre, trygge og med tropiske strender – som ikke er overfylt av turister. Maten er nydelig, og øybeboerne kunne ikke vært mer imøtekommende og gjestfrie. På Nevis overnattet  Andreas og jeg hos nordmennene Hedda og Christian Wienpahl. Ekteparet driver restauranten Chrishi Beach og resorten Zenith – med høy «wow»-faktor.  Sjekk ut FB-siden deres her! 

strandhus i karibien reisetips

Naboøya St Kitts ligger kun 40 minutter med ferge fra Nevis (20$ per pers). Her fant vi dette himmelske strandhuset på airbnb. Pris: 1300 kr natten! Se flere bilder fra strandhuset!

Under ser du en kort video-snutt med noen av mine reiser til feriedestinasjoner som Singapore, Bahamas, Florida Keys, Everglades, Thailand, Tokyo, Vietnam, Los Angeles, Highway 1, San Francisco og Malibu: 

thailand favoritt koh yao yai

For spa-nytelse til en hyggelig pris: Thailand
Har du mulighet til å reise litt utenfor høysesongen, er det mulig å gjøre kupp på luksushotell i Thailand. Selv elsket jeg å bo to uker på Santhiya Resort and Spa på Koh Yao Yai.

Merete Gamst VGTV dykker

Her trente jeg thai-boksing om morgenen etterfulgt av lesing, bading, dykking, SUP-ing, spa-ing – og noen helhjertede forsøk på «tænning» (selv om jeg som regel kun får noen nye fregner – som mine venner solidarisk omtaler som “glød”.)  Les mer om resorten her!

isabela puerto rico caribbean

For turkist hav, digg mat og regnskog: Puerto Rico
Jeg utforsket nylig Puerto Rico utenfor høysesongen, og Andreas og jeg fikk omtrent strendene for oss selv. Maten på øya bød på kulinariske jubel-øyeblikk…

merete gamst blogg puerto rico reisetips regnskogen overnatte

… men min mest unike opplevelse i Puerto Rico var nok dette overnattingstedet i El Yunque Rainforest! 

merete gamst vietnam positivista

For øde strender: Vietnam!
Ja, her kan du danse naken på stranda uten at noen ser deg! Så hva venter du på? Selv fant jeg jungel-paradis for 250 kr. per natt. Mer om det her! 

reisetips thessaloniki i hellas

For jentetur: Hvor som helst – med gode venner!
V
i trenger alle skikkelig kvalitetstid med vennene våre. Ingenting slår det å dra et sted sammen med folk man er glad i ! Det handler ikke så mye om hvor man drar, men hvem man reiser med – og du trenger ikke å reise så langt.  Dra på hytta sammen, lei et lite hus rett over svenskegrensa, ta en byferie i Norge – eller stikk til Hellas, slik som vi gjorde her. Flere bilder av barnslig moro i Thessaoniki her.

marina-bay-sands-merete-gamst

For flygende basseng: Singapore!
På toppen av Marina Bay Sands Hotel finner du ett av verdens mest spektakulære basseng. Det er jo bare en helt spesiell opplevelse å ligge her og duppe i solnedgang – med storbyen langt der nede under deg. Se flere bilder fra besøket mitt på det spektakulære bassenget her! 

merete gamst reiseblogg tenerife la laguna

For kulturopplvelse i charterland: Sjekk ut “Kanariøyenes Firenze” La Laguna på Tenerife! Jeg var nylig på familieferie der, og ble overraskende begeistret for øya! De som tror «Riffæn» kun er for charter – tar feil! Jeg anbefaler blant annet å leie bil og rælle rundt hele øya (du kan fint klare det på én dag.) Her har jeg samlet mine beste tips til Tenerife! 

bahamas_shark_dive

For adrenalin-kick: Haidykking på Bahamas
Adrenalin-junkies må gjerne hoppe i fallskjerm, men hvis du virkelig vil kjenne at du lever – hopp i havet med et titalls haier – uten bur! Jeg dykket med sitronhaier. De er ikke kjent for å angripe mennesker, men ettersom du aldri helt vet om haiene har fått med seg den infoen, får pulsen kjørt seg ganske kraftig. Anbefales! Se haivideoen min på VGTV her!

reistips til Japan Tokyo

For storby-moro 1: Tokyo!
Denne byen er spinnvill og må oppleves!! Mat, design, arkitektur, mote, lek, galskap – og verdens høfligste mennesker. Hvor skal man begynne? Du kan gjøre som meg, og starte i det berømte veikrysset Shibuya Crossing. I bildet står jeg og prøver å fokusere på forberedelser til TV-innspilling. Ikke veldig enkelt i verdens mest trafikkerte veikryss.

Merete Gamst reiseblogg positivista hong kong

For storby-moro 2: Hong Kong
Her får du noen av de mest spektakulære storby-utsiktene jeg har opplevd, både ovenfra – og nede langs elven. New Yorks skyskrapere blekner nærmest helt i sammenlikning med disse kolossene. Det hele er ganske overveldende. Dette er nok det nærmeste du kommer det moderne Kina, uten å være inne i selve Kina. Her er det rikelig med shopping-muligheter for designer-entusiaster, gatemat og fine dining. Men det kostær! Jeg fikk nesten min egen storetå i halsen da jeg så at det billigste vinglasset i hotellbaren vår kostet 150 kroner. Helloooo, tax free-sjappa! Klikk her for mine beste Hong Kong-tips!

cabo mexico

For party-party: Cabo, Mexico: Cabo San Lucas er kjent for å være et sted der Hollywood-stjernene reiser for å ta seg en real fest. Det gjør de forsåvidt ellers også… Der mistet jeg tråden litt, ja,  men det å miste trådene er ihvertfall noe som skjer MYE utover de sene nattetimer her. Liker du å kaste hemningene til sjøs, er dette stedet for deg. Flere bilder og reisetips til Cabo finner du her!

water fun florida miami

For lek i vann: Miami 
Jeg har testet Subwing og Flyboard Miami på Key West i Florida. Har du ikke våget deg utpå disse eventyrene ennå, anbefaler jeg deg å både fly under vann med Subwing – og å fly over vann med Flyboard! Begge deler er bare helt usaklig moro!! Om vannlek ikke er helt din greie, mangler det selvfølgelig ikke på andre muligheter for full rulle i Miami. Her har jeg samlet mine beste Miami-tips.  Jeg har også skrevet om tre fine Miami-hoteller – som er hyggelige for lommeboka her! 

healdsburg hotels

For ekstremt god mat og drikke: Healdsburg, Sonoma County, USA
Dette stedet har vokst fram som en av USAs fremste destinasjoner for mat og vin-entusiaster. Healdsburg er for deg som setter pris på meget god mat og drikke – i eventyraktige omgivelser.  Skal du på roadtrip i California? Her har jeg samlet mine beste tips til Highway 1!

nevlunghavn merete gamst positivista

For norsk sommeridyll: Nevlunghavn, Larvik kommune
Denne romantiske havnen ligger kun to timers kjøretur fra Oslo. Ja, det ble kjærlighet ved første dupp! Les mer om Norges-favoritten her! 

rorbu life lofoten best places to stay

For norsk natur på sitt beste: Lofoten
Jeg har lenge drømt om å reise til Lofoten, og nylig fikk jeg fartet rundt i to uker i disse magiske omgivelsene som programleder for “Langs matkysten” på Matkanalen. Klikk her for de beste rorbuene i Lofoten, og her for de lokales topptur-favoritt! 

svalbard matkanalen positivista

For pur vinter-magi: Svalbard!
Lite slår det å rælle rundt på vidda med en kraftig snøskuter brummende mellom beina. Jeg forelsket meg helt i naturen, maten, menneskene, og den deilige eventyrerfølelsen av å swusche bortover snøen – og vite at det kan vente en isbjørn rundt neste sving!

Fikk du med deg denne? Legg neste ferie til Svalbard! 

cliffs el matador state beach photoshootBLOGG

Den vakreste stranda i Los Angeles: El Matador Beach, Malibu
Er du i Los Angeles, eller skal på roadtrip langs California-kysten, er det stas å stoppe på El Matador State Beach i Malibu. Her finner du grotte-liknende fjellformasjoner, hvite strender og bratte klipper som stuper rett ned i havet. LAs fineste strand og perfekt for fotoshoots!

hog island food experience

For en matopplevelse utenom det vanlige: Hog Island, Tomales Bay, USA
Er du i San Francisco bør du ta deg tid til å kjøre ut til østersfarmen Hog Island. (Ca 2 timers kjøretur). Her sitter du ved havet og åpner dine egne østers, som ble hentet opp fra dypet like før.  Om sommeren er det fullbooket i over to uker i forveien, så husk å planlegge besøket. Klikk her for mer info.

horse back riding hollywood hills

For natur og dyreliv: Ri på tur!
De aller fleste steder rundt om i verden har ridesentre hvor man kan låne en hest og ri på tur. Dette er noe av det beste jeg gjør, og en fantastisk måte å bli kjent med nye turterreng på. Hvis du skal til Hollywood, kan du blant annet leie hest i Griffith Park. Les mer om å ri i Los Angeles her! 

Merete Gamst og Andreas Ihlebæk Las Vegas

Positivista-bloggen oppdateres hyppig med nye reisesaker, så følg med for reiseinspirasjon og moro! Reisende team er Andreas Ihlebæk og meg.

andreas ihlebæk matkanalen progamleder

Andreas er programleder for Matkanalen, og programmet ser du fredager og mandager. Positivista-nettsiden er designet av Marius Troy – som tidligere har jobbet med merkevarer som Dolce & Gabbana, Dior, Porsche og New York Fashion Week. I tillegg har han bygget opp amerikanske merkevarer som Breed og Ben Trovato Mag. Vi er utrolig stolte over å ha han med på Positivista-teamet. Nå har vi også inngått samarbeid med KK.no og AdLink Media, og gleder oss til å by på rikelig med feel good-videoinnhold fremover!

Positivista har egen side på Facebook: lik oss her!

På Snapchat og Instagram finner du meg på brukernavn: @Positivista

Drømmer du om roadtrip i California? Klikk her for våre beste hotelltips langs Highway 1!  

Flere reisetips til Karibien finner du her! 


2 responses to “Feriedestinasjoner: Her er favorittene!”

  1. Hei Merete! Så urtolig spennende å se og lese om alle reisemålene! Jeg skal følge dere? Klem Sissel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *