De beste kinoene i Los Angeles


Her er en liste over de beste stedene å se film når du er i Los Angeles! 

kino los angeles positivista

Hollywood er verdens filmhovedstad, så når du går på kino i Los Angeles handler det ikke bare om å se film – men hele opplevelsen! Du har f.eks mulighet til å gå på kino på en kirkegård, eller på luksuskinoer som serverer martinis. Her har jeg laget en liste over noen av mine kino-favoritter.

Gikk du glipp av denne? 10 ting å gjøre i Los Angeles!

TCL Chinese Theatre ligger midt på Hollywood Blvd like ved berømte Walk of Fame. Chinese Theatre ble åpnet i 1927, så her er det mye historie i veggene.  Kinoen har blant annet huset utallige premierer, overdådige fester og tre Oscar-utdelinger.
(Foto: www.rsvlts.com)

Gikk du glipp av bildene fra Oscar-festen? Sjekk de ut her! 

Adresse: 6925 Hollywood Blvd, Hollywood, CA 90028

marina del rey movie theatre

Jeg har bodd i Marina del Rey i to år, og da var jeg ofte å finne her – på AMCs Dine-In kino. Kinosetene er som en førsteklasses skinnsofa, og her bare trykker du på en knapp, så kommer det drinker, middag eller popkorn servert i porselensboller. Her er det 18 års aldersgrense, så husk pass som I.D.! (De aksepterer ikke bankkort som legitimasjon).
(Foto: AMC Dine-In Theatre Marina Del Rey)

Adresse: 13455 Maxella Ave

Skjermbilde 2015-09-13 kl. 07.37.49 PM

En av mine kino-favoritter i Hollywood er Archlight Cinema. Ikke bli lurt av retro-looken mot Sunset Blvd, for her er det topp kvalitet på det meste! Medlemmer får gunstige priser.
(Foto: hollywoodreelindependentfilmfestival.com)

Adresse: 6360 Sunset Blvd

Cinespa

I Los Angeles er det for det meste oppholdsvær, så hvorfor ikke gå på kino utendørs? Kirkegården Hollywood Forever Cemetery blir gjort om til en gedigen utekino på sommeren og bør oppleves. Her vises klassikere som Mulholland Drive, E.T. og Tilbake til fremtiden.
(Foto: Cinespia’s Hollywood Forever Cemetery)

Les også: 10 fantastiske restauranter i Los Angeles! 

utendørskino i los angeles

Ta med piknik-kurv, pledd, noe godt å drikke – og naturligvis max filmentusiasme (her demonstrert av Henriette og Andreas!)

Soho house movie there

Soho House er kun for medlemmer, men hvis du kjenner noen som sitter på dette attraktive medlemskapet, har du mulighet til å være med dem som gjest. Jeg har selv vært på førpremierer her, og den intime kinosalen med fløyelsmyke seter i kombinasjon med rødvin og filmfolk-fiffen i Hollywood = 100/100.
Foto: Soho House

iPic Theatre

…og så var det iPic Theatre. Her prekær vi luksuskino! Skli ned i skinnsofaen og mesk deg med fem retters middag – om det høres ut som noe du kan trives med.
Foto: iPic Theatre

Adresse: 10840 Wilshire Blvd.

the grove movie theatre

Jeg har nok sett aller flest filmer på The Grove, og føler den fortjener en plass på denne lista. De skårer spesielt høyt på popkorn-smaken! Hvis du ønsker å gå på kino her, kan det også være hyggelig (og godt) å ta en matbit på Farmers Market først, og deretter rusle opp den koselige trikke-gata før du inntar kinoplassen.

Les også: Tips til destinasjoner du kan besøke i 2017!

IMG_0343

Kinoen AMC Universal City er også en opplevelse i seg selv og føles som et lite stykke Times Square i L.A. Kinosetene er superkomfy – og her kan du spille bowling før (eller etter) filmen for å gjøre aftenen komplett. Det var visstnok her Justin Bieber og vår egne norske Ray Kay spilte inn musikkvideoen til låta “Baby”. (Takk, for info, GT).

Adresse: 100 Universal City Plaza

FullSizeRender-3

Det finnes private filmvisninger på gøyale og spennende steder over hele byen – hver dag, hele uka – dette er jo tross alt Hollywood. Her må man bli invitert inn, men hvis du skal være i byen over lengre tid, er det vel ikke heeeelt utenkelig at det ramler noen fra filmbransjen inn i bekjentskapskretsen din. Som sagt, dette er Hollywood.

bjørn alexander olsen og merete gamst

Selv fikk jeg bli med den norske skuespilleren Bjørn Alexander på en premiere på Paramount Studios. Her slurpet vi moskow mule til filmen mens vi skålet med Adrien Brody og Kevin Spacy osv. En hyggelig aften 🙂

Hvis du vil plaske litt i et deilig Hollywood-basseng mellom filmene, bør du sjekke ut denne oversikten.

 

merete gamst los angeles vg

Jeg har dekket Oscar noen ganger for VG og VGTV, og du kan se bilder fra moroa her! 

Hvis du trenger et rimelig hotell å bo på i Los Angeles, har jeg laget en oversikt her.

Hvis du ønsker å bo litt mer staselig i hotell, kan dette være oversikten for deg

Er du mer klar for Karibien? Da finner du tips her! 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *