Camping i Eidfjord: Her våkner du til spektakulær fjordutsikt


Campinglykke! Den er jeg ganske sikker på at du finner på Sæbø Camping i Eidfjord …


Det ser lekende lett ut å slå opp telt på Instagram. Det er det nødvendigvis ikke. @Positivista 

Først et lite tips til deg som ikke er en telt-helt fra før og har med nytt telt på tur: Ta en test hjemme FØR avreise. Da vet du hvordan teltet skal settes opp FØR du har hele campingen som publikum… Nok om det.


Utsikt fra teltet. Kan det bli bedre? 

Det er her på gressmatta i Eidfjord at jeg får mitt første møte med det som må være ren campinglykke. Lyden av glidelås. Summing fra biene. Frisk fjordluft. Solnedgang bak fjellene. En god bok og potetgull. Man trenger visst ikke å reise så langt for å oppleve stunder som dette <3

Se mer praktisk info om Sæbø Camping her !


Som de uproffe camperne vi var, begir vi oss til campingens nærmeste restaurant – men kjenner at vi egentlig er misunnelige på camping-proffene som mekkær sin egen gourmet på primus. Når det er leggetid, slår det meg hvor fine folk er til å ta hensyn til hverandre her. Alle snakker lavt, og klokken 22 er det så godt som stille.

For å sikre seg en god plass, er det naturligvis et triks å komme tidlig på dagen. På kveldstid er det ofte fullt, og da mister du nok fort sjansen på en «ocean front view» fra teltet. Noen dager vil du nok også slite med å få plass i det hele tatt. Digg med dass & dusj! Står du opp ekstra tidlig slipper du kø! 

Roadtrip i Norge: Vi hadde ikke booket en eneste overnatting på forhånd, men hadde en plan om å kjøre gjennom Hordaland og oppover mot Loen i Sogn og Fjordane. Før vi reiste, mente mange at det ville bli håpløst for oss å finne overnatting så tett opp mot fellesferien. Vi opplevde tvert imot at de aller fleste overnattingsstedene hadde ledig kapasitet. Vi unngikk bevisst de mest populære turiststedene (som Flåm og Geiranger) – og så hadde vi jo med telt…

Du finner Vøringsfossen en kort svipptur unna Eidfjord. Absolutt verdt et stopp! Flere bilder her!

Info om Sæbø Camping i Eidfjord:

Pris per telt/bobil: 180 kr – mer om priser osv her

På camping i Eidfjord har du Hardangervidda, Måbødalen og Hjølmodalen som nærmeste nabo. Her har du altså utallige turmuligheter. Hvis laksen og sjøøretten roper på deg, og du vil prøve fiskelykken i Eidfjordvatnet, Bjoreio eller Veig, kan du kjøpe fiskekort. Campingen leier også ut båter, kanoer og kajakker.

Første stopp på bilferien er Hallingdal. Der overnatter vi i en historisk låve på Hagaled Gjestegård og tar et ferskvannsdupp i solnedgang. Deretter fortsetter vi videre på riksvei 7 over Hardangervidda. Vi stopper og lar oss imponere av Vøringsfossen, en av Norges mest kjente fosser, før til vi ankommer Sæbø Camping i Øvre Eidfjord.

Frokost etter overnatting på låven. Les gjerne mer om fortryllende historiske Hagaled Gjestegård i Hallingdal her!

Samleside fra bilferien i Norge her – og følg gjerne Positivista på Instagram og Facebook for flere reisetips.

Vi fant en drøm av et hotell i Sognefjorden! Sjekk ut Walaker hotell! 


Drømmer du om å reise helt til California? Sjekk gjerne ut min guide til roadtrip på Highway 1!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *