Campinglykke! Den er jeg ganske sikker på at du finner på Sæbø Camping i Eidfjord …

I fjor sommer var kjæresten og jeg på bilferie i Norge. Nå deler jeg en serie artikler med mine beste reisetips fra turen. Flere tips her! 

Se mer praktisk info om Sæbø Camping i Eidfjord nederst i artikkelen. Eller bare klikk her for å komme direkte til deres nettside 🙂

Første stopp på bilferien er Hallingdal. Der overnatter vi i en historisk låve på Hagaled Gjestegård og tar et ferskvannsdupp i solnedgang. Deretter fortsetter vi videre på riksvei 7 over Hardangervidda. Vi stopper og lar oss imponere av Vøringsfossen, en av Norges mest kjente fosser, før til vi ankommer Sæbø Camping i Øvre Eidfjord.

Jeg kan ikke si at jeg har mye erfaring med campingliv. I fjor sommer ble jeg gravid, og tenkte at det var på tide å dra på bilferie i Norge – med telt. Jeg tenkte det er greit å lære seg å slå opp et telt før man en dag skal ha med skrikærunger på tur. Jeg lånte dermed et telt av min søster (som er hakket med dreven innen friluftsliv), og dro i vei for å se om jeg har en camper i meg.


Det ser lekende lett ut å slå opp telt på Instagram. Det er det nødvendigvis ikke. @Positivista 

Et lite tips til deg som ikke fra før er en telt-helt: Ta en test hjemme FØR avreise. Da vet du hvordan teltet skal settes opp FØR du har hele campingen som publikum…
I min blafrende blå kjole, følte jeg meg brått som amatørene på sjøen i SOS Selskapsreisen. De erfarne seilerne setter seg godt til rette med kaffekoppen når nykommerne skal forsøke å legge til kai. Nok om det, her er beviset på at teltet omsider ble reist – og struttær i sin fastpluggede stødighet.


Utsikt fra teltet. Kan det bli bedre? 

Det er her på gressmatta i Eidfjord at jeg får mitt første møte med det som må være ren campinglykke. Lyden av glidelås. Summing fra biene. Frisk fjordluft. Solnedgang bak fjellene. En god bok og potetgull. Man trenger visst ikke å reise så langt for å oppleve stunder som dette <3


Som de uproffe camperne vi var, begir vi oss til campingens nærmeste restaurant – men kjenner at vi egentlig er misunnelige på camping-proffene som mekkær sin egen gourmet på primus. Det får bli neste gang … 

Når det er leggetid, slår det meg hvor fine folk er til å ta hensyn til hverandre her. Alle snakker lavt, og klokken 22 er det så godt som stille. Jeg legger meg lykkelig i soveposen, klar for å innta søvnmodus.

Så blir kveldsroen brutt av et brak.

Kællen i naboteltet har åpenbart forsøkt seg på en lydløs smygefis – uten å lykkes … Ja, det kan bli trangt om plassen på norske campingplasser om sommeren. For å sikre seg en god plass, er det naturligvis et triks å komme tidlig på dagen. På kveldstid er det ofte fullt, og da mister du nok fort sjansen på en «ocean front view» fra teltet. Noen dager vil du nok også slite med å få plass i det hele tatt.

Uansett hvor du ender opp, vær forberedt på at det ikke er alle telt-naboer som har like god kontroll på kroppens åpnings- og lukkemekanismer.


Digg med dass & dusj! Står du opp ekstra tidlig slipper du kø! 

Roadtrip i Norge: Vi hadde ikke booket en eneste overnatting på forhånd, men hadde en plan om å kjøre gjennom Hordaland og oppover mot Loen i Sogn og Fjordane. Før vi reiste, mente mange at det ville bli håpløst for oss å finne overnatting så tett opp mot fellesferien. Vi opplevde tvert imot at de aller fleste overnattingsstedene hadde ledig kapasitet. Vi unngikk bevisst de mest populære turiststedene (som Flåm og Geiranger) – og så hadde vi jo med telt…

Info om Sæbø Camping i Eidfjord:

Pris per telt/bobil: 180 kr (mer om priser osv her)

På camping i Eidfjord har du Hardangervidda, Måbødalen og Hjølmodalen som nærmeste nabo. Her har du altså utallige turmuligheter. Hvis laksen og sjøøretten roper på deg, og du vil prøve fiskelykken i Eidfjordvatnet, Bjoreio eller Veig, kan du kjøpe fiskekort. Campingen leier også ut båter, kanoer og kajakker.

Du finner mer info om Sæbø camping i Eidfjord på deres nettside. De skriver:
Sæbø Camping ligger i Øvre Eidfjord, 300 m fra RV7, den raskeste og vakreste vegen mellom Bergen og Oslo. Øvre Eidfjord er den siste bebyggelsen før stigningen opp til Hardangervidda,  Måbødalen med den berømte Vøringfossen. For våre minste gjester har  vi en godt utrustet lekeplass.

Frokost etter overnatting på låven. Les gjerne mer om fortryllende historiske Hagaled Gjestegård i Hallingdal her!

Samleside fra bilferien i Norge her – og følg gjerne Positivista på Instagram og Facebook for flere reisetips.

Vi fant en drøm av et hotell i Sognefjorden! Sjekk ut Walaker hotell! 


Drømmer du om å reise helt til California? Sjekk gjerne ut min guide til roadtrip på Highway 1!

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon