Sjekk denne café-oasen – i Larvik!


Alle norske byer skulle hatt et sted som dette! Sjekk denne koselige caféen i Larvik.

Colonialen Larvik

Midt i sentrum av Larvik snublet vi tilfeldigvis inn i denne innbydende bakgården, og følte plutselig at vi var i en europeisk storby. Her ligger caféen Hungry Heart, og kolonial med fokus på lokale matprodukter og råvarer.

Hungry Heart Larvik Norway

Hungry Heart åpnet for rundt tre år siden, og har tydeligvis blitt et populært møtested for lokalbefolkningen i Larvik. Nylig åpnet Kolonialen i samme bakgård – som er en butikk med økologiske varer, blomster og urter. I tillegg holder de yoga- og meditasjonskurs i de øvre etasjene av bygget.

Kolonialen Larvik økologisk mat

Vi lot oss umiddelbart sjarmere av den tøffe og blide dama i disken, som står bak det hele. Tone Brandsæter og mannen flyttet tilbake til Larvik for noen år siden, etter å ha bodd fire år i Mosambik og Laos, hvor de jobbet for Norsk Folkehjelp og med ernæring/trening.

– Vi ønsker at dette skal være et positivit tilskudd til Larvik. Vi håper vi klarer å skape et sted hvor folk kan få den urbane følelsen man kanskje savner på et lite sted, sier Tone.

IMG_7649.JPG

– Vi vil vise at dette også er mulig å få til i lille Larvik. Det har vært en kjempesuksess, og på lørdag løp hele familien rundt og hjalp til mens svetten rant. Da lurte mannen min på hva i huleste vi har begitt oss ut på, sier Tone og ler godt.

Merete og Tone Brandsæter

Slik ser Kolonialen ut på innsiden. Tone er entusiastisk på vegne av de lokale varene hun kan by på, og viser meg forskjellige oppskrifter på iPad’n. Neste år kommer hun også til å gi ut en kokebok – og jeg tviler på at den vil inneholde tips til hvordan man pimper frossenpizza.

IMG_7653.JPG

Det er ikke så lett å vite hva alle disse matvarene kan brukes til, og selv jeg ender altfor ofte opp med å “safe” i slike spesialbutikker. Tone sier derfor de ønsker å være behjelpelige med matlagingstips – så her er det lov til å spørre!

pepper Kolonialen

Jeg kunne nok trengt litt hjelp til å vite hvordan jeg kan bruke slike pepperkorn – sånn bortsett fra i får-i-kål-kjelen mener jeg 🙂

sennep NORDISK

Det er stas å oppdage nye norske matvarer. Her ser du sennep av det lokale merket Nordisk – som jeg gleder meg til å prøve!

Merete Gamst i Kolonialen

Topp stemning med smaksprøver og en liten tur innom oliven-himmelen!

Kolonialen Larvik kos

Naturlig nok, koster det litt mer for økologiske varer – men til gjengjeld støtter du lokale gårder og bedrifter som er opptatt av å ikke sprøyte maten,  og smaksopplevelsen overgår (etter min erfaring) som regel masseproduserte varer.

økologiske kortreiste tomater

Ja takk.

IMG_7651.JPG

IMG_7652.JPG

IMG_7650.JPG

Til orientering, så er dette innlegget ikke sponset. Vi simpelthen ramlet inn i sjappa, ble sjarmert, og synes det er moro å kunne heie frem folk som klinær til og har ambisjoner om å bidra til noe positivt.

Dette lille hjørnet av Larvik fremstår unektelig som et svært positivt tilskudd til byen, og jeg har savnet noe slik i denne byen når jeg har vært her tidligere, så dette var en hyggelig overraskelse. Alt av lykke til til Brandsæter-familien!

Link til Hungry Heart finner du her!

Vi har også blitt betatt av det lokalbefolkningen kaller “havna” – se bilder fra romantiske Nevlunghavn her! 

Hvis du vil ha reiseinspirasjon til steder litt lenger ut i verden, kan du klikke her og bli med oss til destinasjoner som Singapore, California eller Vietnam. 

Flere innlegg fra Vestfold-besøket finner du her! 

roadtrip  i florida positivista

Jeg var nylig på reise i Florida og Karibien for Matkanalen. TV-programmet “Langs Matkysten” ser du mandager og fredager på Matkanalen. Få reisetips til Karibien og Florida her!

Instagram/Snapchat: Positivista


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *