Ball-skvis for rumpa! 


IMG_0250.JPG

På denne treningstimen får vi nemlig beskjed om å ta ballen mellom beina og “squeeze that ball as hard as you can”. Dette gjør vi flere ganger ganger i løpet av økten, og jeg lover deg det svir godt i baken. Pure Barre heter treningsformen og her tar vi i bruk ballett-stang, en liten ball, strikker og lette vekter. Hvis du er på besøk i LA kan du gå innom et Pure Barre-studio og ta drop-in-time som koster 21 dollar. Nybegynnere kan trene så mye de vil i én måned for 100 dollar.

Studioet jeg går på ligger i West Hollywood og nettsiden finner du her. 

Jeg får litt flashback til da jeg drev med rytmisk sportsgymastikk – og det er nok derfor jeg liker denne treningsformen så godt også. I tillegg til at du får trent skikkelig hardt da naturligvis. Jeg kjenner det svir godt i rumpe, mage, lår og armer – og øvelsene føles skånsomme mot kroppen.

Ved ballett-stanga gjør vi knebøy-øvelser, løfting av bein og små vrikke-på-rumpa-bevegelser som instruktørene kaller “tuck”.

Vi bruker lette veker, og kjører bittesmå bevelgelser med mange repetisjoner. Vi bruker også de strikkene som henger på veggen her for å øke motstanden i mange av øvelsene.

Jeg vil beskrive Pure Barre som en blanding av ballett-inspirerte styrkeøvelser, pilates, yoga og litt stretching. Musikken er derimot ikke zen-inspirert – her dundrer dem på med låter fra Billboard Hot 100-lista. Og hvis du tror det er en lett treningsform, tar du feil. Her lover jeg deg det brenner i musklene! (Men vær obs på at det kan ta litt tid å forstå akkurat hvordan øvelsene skal gjøres. Jo bedre du lærer  bevegelsene, jo tyngre blir treningen).

Det lønner seg å ha gode gamle “turnsokkær” på føttene for å unngå å skli på teppet.

Snapchat: Positivista

Et fantastisk sitat av Walt Whitman som vi bør ta med oss hver time – hver dag 🙂

De selger fancy treningstøy på Pure Barre-studioet i Hollywood. Her må du fort ut med 70 dollar for en treningstights.

Det finnes flere forskjellige studioer rundt om i LA. Senteret i West Hollywood ligger på 7519 Sunset Blvd.

Her selger de søte smykker og luktelys.

Slik ser inngangen ut – like ved siden av den populære rocke-thai-restauranten TOI.

Jeg er så heldig at jeg kan rusle hjem fra trening – og det er en herlig bonus at løypa hjem er under disse palmene 🙂

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *