10 ting å gjøre i Los Angeles!


Los Angeles her byen som har alt! Langstrakte strender, shopping, kulinariske opplevelser og Hollywood-glamour – samt rikelig med muligheter for aktive og lekne feriedager. Her er mine topp 1o ting å gjøre!

IMG_2195

Jeg har bodd i Los Angeles i over tre år, og føler at jeg fortsatt har mange ting å oppleve i byen. LA kan føles overveldende med enorme avstander – så det er derfor lurt å ha en liten plan for hva du ønsker å se og oppleve før du reiser.  I dette innlegget, har jeg derfor laget en liste over noen av de mest kjente og kjære tingene du kan gjøre her som turist. I tillegg har jeg lagt inn noen tips som forhåpentligvis kan hjelpe deg med å få den deilige «LA-følelsen» – og forhåpentligvis slippe å bruke tiden på å stå i kø og klynge 😉

Følg meg gjerne på Instagram hvor jeg daglig deler reisetips @Positivista

beach santa monica

1. Opplev California Beach-stemning på sykkel fra Santa Monica til Venice Beach

TV-programmet Baywatch ble spilt inn i Santa Monica på begynnelsen av 90-tallet, og i dag kan du se at livvaktene faktisk bruker de samme røde redningsbøyene – og shortsene. Gå en tur ut på Santa Monica Pier og ta en høytsvevende luftetur i pariserhjulet ytterst på brygga. Her kan du se helt opp til Malibu og ned til Redondo Beach. Lei deretter sykkel og trill bortover sykkelstien som snirkler seg bortover stranda til Venice Beach. Turen tar ca en halvtime, og du kan vitne hunder på skateboard, julenissen i juli og glinsende veltrente brøstkasser. Hvis du bare vil henge i Santa Monica, kan du gå på shopping, eller sette deg ned på en av uterestaurantene i gågata på 3rd street.

2. Ta stjerne-bilde på Walk of Fame i Hollywood – og røm fra folkehavet med en tur innom legendariske Roosevelt!

For mange er ikke Walk of Fame en stor opplevelse i seg selv, men er du først turist i Hollywood, er de jo gøy å ha tatt turen innom. Du trenger uansett ikke å beregne veldig lang tid her, men kanskje du vil ta et par bilder av dine favoritt-stjerner på fortauet? Vær klar over at det er folksom og ganske så kaotisk på Hollywood Blvd. Hvis det blir litt mye, er det et godt tips å rømme fra de andre turistene og ta turen innom legendariske  The Roosevelt Hotel.  Her er det masse Hollywood glamour i veggene og den førte Oscar-utdelingen ble blant annet arrangert her. Vær obs på at det kan gå litt heftig for seg på pool parties på Roosevelt – se bilder fra en fest jeg var på her! Et annet tips for å rømme fra de andre turistene, er å se en film i den legendariske kinosalen på TCL Chinese Theatre som også ligger midt på Hollywood Blvd.


Det er ofte premierer på Hollywood Blvd, så se etter blitsregn og røde løpere. Dette bildet tok jeg da jeg jobbet på en filmfestival for VG utenfor Chinese Theatre. 

3. Lek deg på Universal Studios (Universal City) 

Jeg har det alltid knallgøy på Universal Studios og anbefaler alle som besøker Los Angeles og sette av en dag her for latter, filmhistorie, fart og spenning. Det er en haug av forskjellige attraksjoner i parken. Mine favoritter er: Transformers-ride og Jurassic Park-tur.

Tips: Unngå helgene for å slippe de lengste køene – og kom tidlig! Høysesongen er om sommeren, i tillegg kan det bli trangt i køene rundt påsketider, Thanksgiving og i romjulen.

Griffith Observatory view Los Angeles
Utsikt fra Griffith Park

4. Se Hollywood-skiltet fra Griffith Park (Hollywood )

Dette er min favorittpark i Los Angeles med spektakulær utsikt over byen og Hollywood-skiltet fra velkjente Griffith Observatory. Du kan ta det som en trimtur, eller kjøre opp til toppen hvor du finner en stor parkeringsplass. Det er også mulig å ta en ridetur i Griffith Park, og det har jeg skrevet om her.

5. Heng med de lokale på Sunset Strip (West Hollywood) 

På Sunset Blvd finner du et avgrenset område som kalles Sunset Strip. Her samles turister, lokale og Hollywood-stjerner til fortausrestaurant-hygge. Dette er et koselig sted å spise og ta et glass vin, men vær oppmerksom på at prisene er noe stive. Her er det rikelig underholdning i å titte på folk som rusler forbi, fancy biler og enorme billboard-plakater.

theGrove

6. Dra på shopping, kino og spis tacos på The Grove / Farmer’s Market (West Hollywood) 

Dette stedet er så mye mer enn bare et kjøpesenter! I tillegg til at det er ett av de koseligste ute-kjøpesentrene jeg vet om – med dansende fontene, Frank Sinatra-musikk og trikk – finner du det opprinnelige Farmer’s Market her, og kinoen med byens beste popcorn. Dette er også et bra sted å shoppe, for her finner du både rimeligere varianter som Zara eller mer eksklusive merker på Barneys New York. Det er rikelig med restaurant-muligheter på The Grove, men jeg anbefaler deg å rusle innom Farmer’s Market hvor du kan finne akkurat det ganen din løstær på den dagen – om det er koreansk BBQ eller meksikanske tacos. Prisene her er hyggelige også 🙂
Tips: Min matfavoritt på Farmer’s Market er tacos på Loteria Grill. Kjøp noe godt å drikke til maten, sett deg ned ved ett av bordene, og gjør som amerikanerne: Prat med ukjente mennesker rundt deg!

IMG_2041

5. Besøk USAs “kuleste gate” – Abbot Kinney (Venice Beach) 

Ikke la deg skremme av at magasinet GQ omtalte dette som USAs “kuleste gate” i 2014. Ja, det er en solid dose hip stemning her, men først og fremst et veldig trivelig og avslappet nabolag med masse hyggelige butikker, lekre gallerier, food trucks og restauranter. Du finner noe av den beste maten Los Angeles har å by på her, inkludert min personlige favoritt Gjelina. Jeg er ikke alene i min begeistring for denne restauranten (blant annet stikker Jay Z og Beyonce ofte innom her når de er i byen), så huske å bestille bord god tid i forveien, noe du enkelt kan gjøre via nettsiden OpenTable.
Tips: Gjelina har en take out-seksjon ved siden av restauranten hvor du kan kjøpe pizza slice eller salater…

abbot kinney gjelina positivista

… og sette deg ned ved bruskasse-bordene i “rosehagen” på fortauet…

venice beach canals
På kanalene i Vencie padler naboene til hverandre

6. Gå tur langs kanalene i LAs mest sjarmerende nabolag (Venice Beach) 

Kun noen få kvartalers gange fra Abbot Kinney finner du LAs koseligste nabolag ved kanalene på Venice. Jeg anbefaler å dra hit i ettermiddagssolen og spankulere rundt blant de flotte boligene og naboer som padler i til hverandre. I dette nabolaget kan du også finne beboere som deler ut dagens dikt til inspirasjon.
Tips til en fin-fin sykkelrute: Santa Monica – Venice Beach – Abbott Kinney – kanalene på Venice – Santa Monica.

merete gamst og cat haave
Merete Gamst og Cathrine Haave på SUP-brett i Marina Del Rey

7. Ta deg en padletur blant seler og delfiner i Marina del Rey 

Mitt aller beste tips til deg som er glad i vannaktiviteter er å besøke Marina del Rey. Her kan du leie SUP-brett, kajakk, vannskuter, liten motorbåt eller katamaran. Hvis du ønsker å få deg en skikkelig luftetur, har du også mulighet til å parasaile hvor du kan henge og dingle i en fallskjerm høyt oppe i luften bak en båt. Jeg har bodd i Marina del Rey i over to år, og elsker dette området – spesielt på grunn av at det er så lett å komme seg ut på havet. Når du padler her er det stor sannsynlighet for at du ser sel og pelikaner. Er du ekstra heldig får du komme tett på delfiner, men slapp av, det er ikke registrert farlige hai-sorter i denne havna.

Skjermbilde 2015-10-04 kl. 03.00.54

8. Trim i høyden i Runyon Canyon (Hollywood) 

Denne turen har jeg tatt utallige ganger og jeg blir aldri lei den uslåelige kombinasjonen trim & flott utsikt! Uansett hvilken løype du velger har du god utsikt til Hollywood-skiltet. Du kan også få deg en god treningsøkt her – spesielt hvis du velger de mest krevende løypene, og tar med hoppetau som trimbonus.

Tips: Ikke gå midt på dagen, for da er det ofte for varmt. Legg gjerne turen til like før solnedgang og opplev California sunset på sitt beste!

9. Vær kulturell på Getty Center (Brentwood)

Getty Center blir beskrevet som LAs mest spennende kulturelle severdighet med utsøkt kunstsamling, praktfull arkitektur og en nydelig park på toppen av åsen. Du kan bestille bord på “The Restaurant” inne i Getty Center, men det kan være vel så bra å ta med piknik-kurv og pledd, og finne en avskjermet plass i parken. Da kan du nyte medbrakt til storslått utsikt, etter at du blant annet har forsøkt å forstå deg på europeisk kunst fra illuminerte manuskripter til impresjonistiske malerier, fotografi og samtidsskulpturer.

10. Ta en slentretur blant stjernene i Beverly Hills 

Rodeo Drive ble kjent for mange som en av USAs mest eksklusive handlegater gjennom filmen Pretty Woman. Fortsatt er dette ett av de hotteste shopping-områdene for Hollywoods største stjerner, noe prisene er ganske så preget av, så for de fleste blir det kun vindushopping her.

Tips: Hvis du er veldig nysgjerrig på Hollywood-stjerner, er det mulig å hoppe på en av Starline-bussene fra Hollywood Blvd. Da får du en fin rundtur blant spektakulære eiendommer og boligområder i Hollywood Hills, Bel Air og Beverly Hills, mens du blir fortalt om områdets begivenhetsrike historie.

IMG_1460.JPG
Beverly Hills Hotel

Følg meg gjerne på Instagram hvor jeg daglig deler reisetips: @Positivita

Ta en tur innom Hotel Beverly Hills, eller sjekk ut disse fantastiske rooftop-barene! 

Restaurant-tips finner du her! 

Hotell på budsjett finner du her! 

Derfor bør du leie bil i Los Angeles! 

Klikk her for flere reisesaker fra Los Angeles 🙂 


5 responses to “10 ting å gjøre i Los Angeles!”

 1. Hei og takk for en flott side. Følger deg på insta og snap og suger til meg tips. Planlegger å besøke LA til sommeren med min datter på da snart 16 og komme til å bruke tipsene dine som oppskrift til en bra tur.

  Tusen takk.. og ser vi deg vandingen så stopper vi for en #selfie :->

  • Hei Ronny og takk for hyggelig hilsen! Gi gjerne tilbakemelding på hva dere ønsker tips til også, så skal jeg se hva jeg får til 😉 Det er bare å glede seg til Los Angeles-tur, denne byen er fantastisk!! God klem fra Venice Beach

 2. Hei! 🙂

  Veldig bra blogg!
  Jeg er en 18 år gammel gutt/mann som er ferdig med videregående til
  sommeren og har planer om å resie til Los Angeles for å jobbe.
  Har du noen tips til hvor det kan være aktuelt å jobbe? I utgangspunktet
  har jeg utrulig lyst til å jobbe i LA gjennom norske medier, noe jeg syns
  høres utrulig interessant ut!
  En annet stort problem er økonomi.. jeg har selvfølgelig lyst til å bo på
  et trygt og populært sted, har du noen tips om hvor det ikke er alt for
  dyrt?

  Mvh Mathias

 3. HEI, TAKKER DEG FOR THE GROVE, FARMERS MARKED, BRIDELWOOD, SOLVANG OG SANTA BARBARA 🙂 HELT TILFELDIG KOM JEG OVER BLOGGEN DIN DA JEG LETET ETTER JANUARVINGÅRDTIPS OG HVILKET EVENTYR! VI HAR FARTET 5 UKER I STATENE FRA NEW YORK ROMJUL/NYTTÅRSAFTEN, VIA WASHINGTON DC, MIAMICRUISE, CLEARWATER OG SUMPBÅTTUR I EVERGLADES, SALSA PÅ SOUTH BEACH, SKI OG MORO I VAIL/ASPEN, BLUES OG BURGER I SALT LAKE CITY , BILLY IDOL I LAS VEGAS, BEVERLY HILLS, ANDAZ WEST I HOLLYWOOD, NOBU MALIBU, OG NÅ SANTA MONICA DE SISTE 3 FERIEDAGER. DINE TIPS ER ENESTÅENDE! KLEM FRA TORILL

  • Hei Torill og beklager seint svar 😉 Tusen millioner takk for superhyggelig tilbakemelding! Jeg blir så glad når tipsene mine kommer til nytte. Det høres ut som dere hadde TIDENES tur og jeg kjente selv at jeg fikk lyst til å ta en ny USA-rundtur, hehe. Ha en strålende helg, så må du bare spørre hvis du har noen spørsmål 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *